De Pen is Bij… Esther de Wit

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Esther de Wit, geboren op 25 mei 1969 aan de Keinsmerweg in ‘t Zand. Ik ben de dochter van de melkboer Jaap en Alie de Wit en zus van Wim en Bas. Ik heb een zorgeloze jeugd gehad, heerlijk spelen, veel vriendinnen, maar ook handje helpen in de winkel. Ik ben getrouwd met Arco Zwaan en samen zijn wij de trotse ouders van Pleun, Jip en Puk, waar wij iedere dag weer van genieten.

Ik hou van gezelligheid, gekkigheid en spontaniteit en kan gelukkig in kleine dingen hun grootsheid zien.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Mijn leven lang ben ik al Zandtemer, maar ga nu ’t Zand verlaten om op het prachtige Abbestee te gaan wonen.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Ik vind ’t Zand een heerlijk dorp. De mensen zijn gemoedelijk, gastvrij, gezellig en nuchter. Het heeft alles wat je nodig hebt; goede bakker, slager, spar. Veel keuze uit (sport) verenigingen. En afgelopen jaar met ’t Zand 275 weer laten zien wat we met saamhorigheid kunnen bereiken.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ons plekje aan het Molenpad, waar wij heerlijk hebben gewoond in een gezellig buurtje. Vrij, maar toch in het dorp.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Onze housewarming aan het Molenpad. De vakanties bij mijn broer Wim in Canada. Eilandhoppend op huwelijksreis. Met vriendinnen al 34 jaar op vakantie. De strand6daagse lopen met mijn moeder.

De optredens op de bonte Avond als Zaai en Koert Klok en Pamela de Wit. Ja zuster, nee zuster met EMM en Promise. Kamperen bij ome Dries. Het touwtrekken over de sloot tijdens de burenbbq. De (kinder)feestjes van onze kinderen. Bij kampvuur genieten van en met de muzikanten uit Ecuador. De SRV- wagen van en met mijn vader.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik kan van veel genieten en probeer dat ook zoveel mogelijk te doen. Van ’s ochtends in stilte de krant lezen met het zonnetje in mijn rug en een lekker bakkie koffie, de kinderen die met aanhang en vrienden vol verhalen thuis komen, wolkenluchten, spelende kinderen op straat, buiten de lijntjes kleuren, dansen, spontane etentjes/feestjes, tot ’s nachts naar een mooie sterrenhemel kijken.

 

Wat mist ’t Zand?

Mij………hahaha 😊

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Zelfgemaakte taart, lekker ijs met verse slagroom.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan mijn lieve moeder, de vlotbrug,  vrienden, saamhorigheid, vele (sport)verenigingen, timmerdorp, mooie koren, Zandstock, kermis.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Sandra van den Bergh. Sandra is mijn tennismattie, is gezellig, gastvrij en staat altijd voor iedereen klaar.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info