Pleinfeest 2022 TROPICAL

En tropisch was het afgelopen zaterdagmiddag op ons pleintje aan de Keinsmerweg. De weergoden waren ons bijzonder goed gezind, de aankleding van het plein en de tenten was top en de muziek bracht ons in tropische sferen.

Het was na 3 jaar weer een gezellige boel waar zo’n 155 dorpsgenoten genoten van een heerlijke Kerrie kokossoep; Spaanse Paella (of Pilav), met heerlijk geurende gekleurde rijst en een tropisch fruit buffet als nagerecht. De koks van De Zandstee, Tim en Hans, stonden het eten in grote pannen op het plein klaar te maken, waardoor het al heerlijk rook, maar het smaakte daarnaast ook voortreffelijk. Na afloop kregen zij nog hulp van Yvonne Moras, want je kunt wel van alles maken en gebruiken, de boel moet ook weer in de afwas waar Yvonne de regie over had.

De muziek werd verzorgd door steelband Tropical Steelpans, een lokale band die heerlijke Caribische muziek ten gehore bracht. Afgewisseld door mechanische muziek, in dit geval verzorgd door Bas Linting, omdat Jo van de VRO op vakantie was.

Om 20 uur was de temperatuur nog meer dan aangenaam, maar werd het feest toch afgesloten. Alle bezoekers kregen bij hun vertrek nog een ananas mee, zodat men thuis nog even kon nagenieten van het fruit.

Alle bezoekers heel erg bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid en niet te vergeten, voor de hulp bij het opruimen na afloop. Hopelijk kunnen we volgend jaar wederom een Pleinfeest organiseren, volg ons via Facebook: ‘pleinfeest ’t Zand’.

Dit evenement wordt georganiseerd door: Dorpsraad ’t Zand, de Zakenclub en de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten.  Maar kan alleen maar met de hulp en medewerking van Jo (Bas) van de Vro, Spar Nielsen, Bloemsierkunst Florina, Bakkerij Slijkerman, EHBO (Ben Wissink en Arie Derksen), fotograaf Andre Sonderman, de koks van De Zandstee (Samen) en last but not least de steelband Tropical Steelpans. (zie voor een impressie de foto’s van André Sonderman)

Met een extra woord van dank aan de sponsoren: Houtbouw ’t Zand, Spar Nielsen en de Volendammer vishandel Hein Buijs (iedere donderdagmiddag op het Sparplein).

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info