Recordaantal deelnemers NK Leliekeuren

’t  Zand – Woensdag 16 mei heeft de eerste ronde van het P-Tempoline NK leliekeuren in BolleNoord plaats gevonden. Rob Burger (senioren) heeft de beste score 5,9 strafpunten

Er stonden 21 prachtige vazen van superieure kwaliteit klaar voor de ruim 160 keurders. Deze week hebben veredelaar Mak Breeding B.V. uit ’t Zand en verschillende leliebroeiers, ervoor gezorgd dat er een ware explosie van leliebloemen was te zien. Hoge ogen wierp de lelies OT-033 en LO-073 van Mak Breeding. Met een totale score van 8.9 punten werd deze lelie bijzonder goed gewaardeerd door de jury.

De deelnemers wisten BolleNoord weer goed te vinden. Er waren ruim 160 deelnemers waaronder het topklassement, senioren, dames en junioren. Het topklassement is gewonnen door Piet Duineveld met 6,9 strafpunten. Shannon vd Berg heeft gewonnen bij de junioren met 7,1 strafpunten en bij de dames was Marion van Woesik de beste met 6,6 strafpunten.

De verschillen kunnen nog komen in de komende 4 keuringen. Naast de reguliere keuring is er wekelijks een soortenkennis wedstrijd. Met een hint of aanwijzing, is dit echter voor iedereen toegankelijk. De winnaar van de soortenkennis wordt tijdens de prijsuitreiking bekend gemaakt.

Volgende week woensdag 23 mei zullen de deuren van BolleNoord om 7.00 uur open gaan om iedere keurder tot 20.00 uur de tijd te geven om te komen keuren. Deelname is gratis.

Het belooft een zeer gevarieerde inzending te worden met een gezonde strijd tussen de diverse klassementen.

De uitslagen zijn te vinden op de website: www.leliekeuren.nl en op de Facebook Pagina.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info