Schagen in top vriendelijkste MKB gemeente

Schagen is de op één na vriendelijkste mkb-gemeente van Noord-Holland. Alleen Beverwijk staat hoger bij de waardering door het Midden- en Kleinbedrijf. Wethouder Jelle Beemsterboer (Economische Zaken) is trots op deze status voor gemeente Schagen. “We hebben een goede samenwerking met het bedrijfsleven, dat goed is georganiseerd via de Ondernemersfederatie Schagen (OFS), erg leuk dat we daar deze waardering voor krijgen. Ik ervaar dit als een compliment voor onze ambtelijke organisatie. Wij willen benaderbaar zijn en meedenken, zodat bedrijven hun toekomstambities waar kunnen maken.”

MKB-Nederland maakte de score donderdag bekend tijdens een bijeenkomst op de DFDS-boot in IJmuiden. Beverwijk neemt de wisseltrofee voor de mkb-vriendelijkste gemeente over van Amstelveen, dat de titel twee jaar geleden in de wacht sleepte. Schagen en Drechterland zijn geëindigd op de tweede en derde plek. De argumentatie van regiodirecteur Fabian Nagtzaam van MKB Noord-Holland treft ook Schagen. “De politici en ambtenaren zijn vaak in gesprek met hun ondernemers en vertegenwoordigers om het lokale beleid mkb-proof te maken. Dat wordt duidelijk gewaardeerd.”

Stimulans
De verkiezing mkb-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland, uitgevoerd door onderzoeksbureau LexNova met steun van Flynth en de regionale verenigingen van VNO-NCW. De tweejaarlijkse prijs, die voor de vierde keer wordt uitgereikt, dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is feitelijk een grootschalig onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uitspreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten. In totaal hebben ruim 21.000 ondernemers aan het onderzoek meegewerkt, waarvan bijna 2.300 in Noord-Holland.

MKB-Nederland maakt tot begin november de twaalf provinciale winnaars bekend. Welke van die twaalf zich de mkb-vriendelijkste van heel Nederland mag noemen, brengt de ondernemersorganisatie volgende maand naar buiten. Er is dan ook een aparte prijs voor de beste grote gemeente. Nieuw dit jaar is dat er ook een prijs is voor de meest mkb-vriendelijke provincie.

winkelstraat-schagen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info