Spoortbuurt 1 pakt titel in Multitreffer

De finale van het Noordkop Kampioenschap Trefbal 2013 vond woensdag 27 november plaats in sport- en evenementenhal de Multitreffer voor de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs.

In totaal streden 55 teams van 8 tot 10 kinderen in zes verschillende voorronden in de regio om een plaatsbewijs voor de finale. Voor deze felbegeerde finaleplaats waren slechts zes tickets beschikbaar. Tijdens de zes voorronden die plaatsvonden in Warmenhuizen, ’t Zand, Schagen, Hippolytushoef, Winkel en Anna Paulowna ging het er fanatiek aan toe. Alle teams waren gebrand op dat ticket naar de finale. De ballen vlogen over en weer en de scheidsrechters hadden er een hele kluif aan om alles goed in de gaten te houden. Gelukkig werd er over het algemeen zeer sportief gespeeld door alle kinderen.

De finale werd uiteindelijk behaald door de Dr. Gino’s, de Killers, De Jonge Goden, de Spoorbuurt 1, TC Schagen en de Powersnippers. Ook tijdens de finale werd er weer fanatiek gespeeld. Uiteindelijk ging het team de Spoorbuurt 1 van de Spoorbuurtschool uit Anna Paulowna er met de winst vandoor, vóór de Killers uit Anna Paulowna en de Dr. Gino’s uit ’t Zand. Het winnende team kreeg een mooie gouden medaille mee naar huis. Als toetje mocht het winnende team een wedstrijdje spelen tegen de juffen en meesters van Sportservice Schagen. De juffen en meester konden de Spoorbuurt 1 ter nauwer nood de baas blijven en wisten te winnen.