Strijd om titel ‘paard van het jaar’ nog open in ‘t Zand

Traditioneel staat de laatste kortebaan van seizoen in ‘t Zand, dit jaar op maandag 14 oktober, in het teken van de strijd om de verschillende klassementen. De meesten lijken echter al beslist. Het grootste vraagteken is nog welk paard de titel ‘paard van het jaar’ opeist. De aanvang van de koers op de Keinsmerweg is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Vorig seizoen won Doc Holiday dit klassement door verrassend de slotkortebaan te winnen. Ook dit jaar heeft de ruin van de Stal Meiden van Assum kans op de titel. Op het moment van schrijven heeft hij één punt achterstand op koploper Ronny Brandt. Stal de Groningers won met deze ruin dit jaar maar liefst vier kortebanen. Hun paarden Panic Launcher, Archange de Jiel en Chief One strijden ook nog voor de winst in het klassement. Een ongekende luxe.

Thuiswedstrijd

Mogelijk dat ook de paarden van Lindsey Pegram, woonachtig in ’t Zand, nog kunnen stijgen. Southwind Raptor heeft negen punten te overbruggen, maar is momenteel in topvorm met drie overwinningen in zeven kortebanen. Eliot Charisma won dit seizoen ook al drie kortebanen, maar is de laatste weken juist wat minder op dreef. Calistokingsdeep staat achter Ronny Brandt, Doc Holiday en Panic Launcher vierde in het klassement.

Vorig jaar vierde Pegram tijdens haar thuiswedstrijd haar eerste kampioenschap bij de pikeurs. Dit jaar moet zij de titel laten aan John de Leeuw, die na Enkhuizen al verzekerd was van de winst. Ook Bo Sprengers lijkt al verzekerd van haar tweede leerlingtitel. Bij de trainers heeft Jaap van Rijn veruit de beste papieren.

Deelnemers en loting

Welke paarden er op maandag 14 oktober aan de start verschijnen, is bekend op donderdag 10 oktober. De paarden met de hoogste seizoenswinsom hebben voorrang bij de inschrijving. Deze manier van loting zorgt doorgaans voor een spectaculaire koers. Het deelnemersveld is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze website volgt later een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info