Trudy van den Berg neemt afscheid van Ouderenvereniging Zijpe

Tijdens de druk bezochte eerste jaarvergadering van Ouderenvereniging Zijpe in De Jonge Prins is afscheid genomen van Trudy van den Berg-Stravers. Dit ging gepaard met bloemen, een oorkonde en een reischeque, maar vooral ook waarderende woorden van voorzitter Arie Derksen.

Ze beheerde 12,5 jaar het secretariaat van toen nog de snel groeiende afdeling Zijpe van de ANBO. Trudy kende iedereen en had altijd een luisterend oor. Haar gastvrijheid was groot. Huis en tuin waren het domein voor diverse activiteiten. “Ze was meer dan alleen maar secretaresse”, werd onder meer gezegd. Trudy zei wat overdonderd te zijn en actief te blijven als vrijwilligster.
Derksen vroeg bij de opening een minuut stilte ter nagedachtenis aan George van Ee, mede-oprichter van de ouderenvereniging. Penningmeester Arie Tijmes had nog weinig te melden. De vereniging staat er goed voor ondanks dat niet al het geld bij ANBO kon worden teruggehaald. Vandaar dat deze naam bij het huidige bestuur nog steeds een nare smaak geeft. Men telt momenteel 375 leden, wat betekent dat men massaal achter het bestuur is gaan staan na de trubbels met ANBO. In het bestuur neemt Ellie de Vogel de taak van Trudy van den Berg over. Nieuw is Ben Wissink, die ook de website beheert.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info