Verslag van MTB wedstrijd Solingen (D) – 30 maart 2019

Een verslag van Cees Donker

Vol goede moed vrijdag 29 maart naar Solingen afgereisd voor de eerste 3NC 2019 (Three Nations Cup – België/Duitsland/Nederland). Na aankomst in het hotel hebben Coen en zijn fietsmaat zich omgekleed en gelijk naar het parcours gereden om het te verkennen.

Op zaterdag was de start van de Nieuwelingen 11.00 uur en bij aankomst om 09.00 uur inschrijven en vervolgens het parcours op snelheid inrijden. De opstelling was dat van de drie naties de top 5 om en om op de eerste drie startrijen zouden komen en daarna eerste- en tweedejaars op loting.

Totaal stonden en 85 renners aan de start en helaas was deze loting ook niet in het voordeel van Coen want hij werd als ca 70e opgeroepen dus 14e startrij. Enfin na een rommelige start, starter stond nog in de weg/ enkele valpartijen / oponthoud bij de eerste parcoursversmallingen, kan Coen weer een inhaalrace beginnen.

Na één ronde kwam Coen verrassend als 27e, in de tweede ronde ca. 17e en in de volgende twee ronden nog meer naar voren gereden.

Uiteindelijk na even ruim 43 minuten te hebben gefietst finishte Coen toch nog als 11e (6e Nederlander) ca drie minuten na de winnaar.

Op naar de volgende 3NC in Beringen (B) 7 april.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info