Waarschuwing illegale verhuur woningen voor recreatief gebruik

De gemeente ontvangt regelmatig klachten over woningen die verhuurd worden voor recreatief gebruik. Dat gebruik is meestal volgens het bestemmingsplan niet toegestaan.

Gemeente Schagen signaleert dat omwonenden overlast hiervan ervaren. De klachten variëren van geluidsoverlast tot het onttrekken van woningen aan de woningmarkt. Ook wordt de woning niet gebruikt waar het voor bedoeld is, namelijk om in te wonen. Daar zijn dan woningzoekenden de dupe van.

Gemeente Schagen waarschuwt alle inwoners die hun huis verhuren aan recreanten. Of dit nu verhuur per week is of voor een aantal dagen via bijvoorbeeld Airbnb, het is meestal niet toegestaan. Verhuurders zijn in overtreding en dat kan gevolgen hebben.

Omdat recreatieve verhuur niet is toegestaan, adviseert de gemeente aan de verhuurders om dit gebruik te beëindigen. Daarmee voorkomen zij een handhavingstraject. Dit kan betekenen dat last onder dwangsom (boete) tot maximaal € 50.000,- wordt opgelegd. Indien u wilt weten wat in uw situatie wel mogelijk is, dan kunt u contact opnemen met de gemeente.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info