Werkzaamheden aan het plein bij de Spar

Zoals u waarschijnlijk wel hebt gezien wordt er hard gewerkt aan het pleintje bij onze Spar-supermarkt en ander ondernemers aan de Keinsmerweg. De werkzaamheden worden door vrijwilligers, onder leiding van onze ondernemer van het jaar, Jan Schilder (met Ester op de achtergrond), uitgevoerd.

Gerard Schouten laat namens de Dorpsraad ’t Zand weten: Zakenclub ’t Zand en Dorpsraad ’t Zand hebben de afgelopen jaren geprobeerd om bij de gemeente geld te vinden om de werkzaamheden uit te kunnen laten voeren. Bij de voormalige gemeente Zijpe was er niet voldoende geld om het plein door de gemeente zelf op te laten knappen. En zoals u wel hebt gemerkt, bij de nieuwe gemeente Schagen is er nog veel minder geld beschikbaar. Gelukkig zijn we dus op tijd begonnen met lobbyen en heeft de oude gemeente Zijpe nog wel een geldbedrag gereserveerd voor ’t Zand, maar het bedrag was niet voldoende. Zakenclub en Dorpsraad hebben toen aan wethouder Sigge van de Veek gevraagd of het plein in eigen beheer opgeknapt mocht worden, voor het geldbedrag dat de gemeente voor ’t Zand had gereserveerd. Wethouder Van der Veek heeft ons dat vertrouwen gegeven. Uniek want deze manier van werken is nog niet eerder binnen de huidige, maar ook oude gemeenten uitgevoerd.
Met andere woorden: Als we de werkzaamheden niet met vrijwilligers zouden hebben opgepakt, was er de komende jaren niets aan het pleintje gebeurd. Terwijl iedereen het over eens is dat het plein dringend aan renovatie toe is. En ’t Zand zou het ’t Zand niet zijn als ze de uitdaging van de wethouder niet was aangegaan. Want een klein dorp kan heel groot in haar daden zijn.
Zoals u ziet knapt het pleintje al op en het wordt nog veel mooier. Dat zal echter niet allemaal voor de zomer zijn gerealiseerd. Bijvoorbeeld struiken etc. kunnen pas weer in het najaar geplant gaan worden. Het eindresultaat zal dus pas aan het einde van het jaar echt zijn te zien.
Met zijn allen gaan we er wat moois van maken…. en mocht u ons willen helpen door een dagje te helpen: HEEL GRAAG.
Neem dan contact op met Cock Tuin (06-54694737) of Gerard Schouten (06-22082974).

Spar plein (1) Spar plein (2) Spar plein (3)

FOTO’S AANGELEVERD

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info