Wielen in ’t Zand – Afl. 25 – Mike de Wit

In ’t Zand en omstreken zijn verschillende pareltjes op 4 (en soms minder of juist meer) wielen te vinden. Deze voertuigen verschillen in kleur, grootte, leeftijd, staat, kilometerstand en nog veel meer. Fotograaf en verhalenverteller Dirk Smit gaat op bezoek bij deze Oude Koetsen en zorgt er zo voor dat we er allemaal van kunnen genieten…

Aflevering 25 – Mike de Wit – Ford Super de Luxe Coupé

Naam: Mike de Wit

In bezit van:
Ford Super de Luxe Coupé 1948. Dit is een bijzonder exemplaar. Het is namelijk alleen de carrosserie. Mike kocht de auto via internet, maar de assen waren al aan iemand anders verkocht. Dus werd het alleen de carrosserie. De bedoeling was om er een jacuzzi in te bouwen, maar dat is er niet van gekomen. En nu staat hij in de voortuin te pronken.

Zo gekocht of zelf opgeknapt:
Om verder roesten te voorkomen, is de auto goed in de verf gezet. Verder heeft de auto niet zoveel onderhoud nodig. Af en toe speurt Mike nog wat onderdelen op die er dan op gezet worden, b.v.
sierstrips en achterlichten.

Waar komt het voertuig vandaan:
De auto is gekocht in Limburg, daarvoor waarschijnlijk uit Texas.

Waarom deze en wat trekt je erin aan:
Dit type model met zijn ronde vormen heeft de voorkeur van Mike. En dan ook nog de modellen uit de jaren ’30 en ’40 en uit Amerika natuurlijk.

Geschiedenis:
Deze modellen werden in Amerika gebruikt voor Moonshine rijden. Dat is het transport van zelfgestookte drank in snelle auto’s met een grote kofferbak.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info