Woning en loods gesloten wegens hennepteelt

Op last van de burgemeester van gemeente Schagen is donderdag 20 februari een woning en een loods aan de Korte Ruigeweg 30 in Oudesluis gesloten, voor de duur van drie maanden. Dit in verband met een aangetroffen hennepplantage.

Tijdens controles door de politie, eind januari, werd in de loods een hennepplantage aangetroffen. Er zijn 207 potten met een afgeknipte steel van een volwassen hennepplant aangetroffen, waarvan de toppen hingen te drogen. Ook trof de politie 338 hennepplanten aan. De woning bleek in relatie te staan met de hennepplantage in de loods. Zo werd volgens het politierapport elektriciteit gehaald uit de woning voor de plantage. De hennepplantage is opgeruimd en een last onder bestuursdwang werd opgelegd. Op donderdag 20 februari om 12.00 uur heeft de gemeentelijke handhaving zowel de woning als de loods gesloten.

De panden zijn verzegeld en blijven drie maanden gesloten, op grond van de Opiumwet en het gemeentelijke Damoclesbeleid. Met de sluiting wordt beoogd om de gang naar de panden en de bekendheid van de panden als drugspand te doorbreken. De verzegeling is vanaf de buitenkant duidelijk zichtbaar, als signaalfunctie voor de omgeving.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info