75 jaar jubileum week 49

Tot het jubileumweekend (19 en 20 juni 2020) willen we iedere week een anekdote, leuke weetjes en verslagen van de afgelopen 75 jaar in de Sportvriend plaatsen. Dit is het vijfde deel vanuit het jubileumboekje van het 50-jarig bestaan.      

De voorzitters

Een overzicht van de voorzitters. De eerste was Trien de Wit-Schilder. Zij trad in 1948 af omdat ze ging trouwen, men had toentertijd nog niet van emancipatie gehoord! De tweede was Lou Berg, die werd opgevolgd door Tinus Baltus. Daarna kwam Arie Deutekom, die weer plaats maakte voor Niek Tesselaar. Deze ruimde het pluche weer voor Aat Jippes. Daarna kwam Gerard Klaver die de hamer weer doorgaf aan Theo Schilder  (onze vaste tijdwaarnemer bij de wedstrijden van dames 1) Theo werd opgevolgd door Peter Apeldoorn waarna die is opgevolgd door de huidige voorzitter Noortje Slot.

In het jubileumboekje van het 50-jarig bestaan is Tinus Baltus als oud-voorzitter in de schijnwerpers gezet: “als iemand de titel ‘Mister H.V. Geel-Zwart’ verdient is hij het wel. Baltus deed letterlijk alles voor Geel-Zwart. Hij was voorzitter, leidde jarenlang het secretariaat en fungeerde ook jarenlang als scheidsrechter.”

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info