Timmerdorp 2017

275 jaar ’t Zand leeft ook op het Timmerdorp t Zand dat maandag 24 juli van start gaat. Op het ijsbaanterrein ‘Land van Buur’ zullen bijna 200 kinderen in de basisschool leeftijd hun eigen hut bouwen. Het thema ‘Historisch ’t Zand’ is een verwijzing naar het feestjaar waarin het dorp zich bevind. Saamhorigheid is groot in het dorp want vele vrijwilligers maken ook dit evenement mogelijk.

Ondernemer van het jaar 2016: Mondial Uitzend B.V. komt het timmerfestijn openen. Oud bestuurslid en 1 van de oprichters van het timmerdorp Koen van Diepen zal om 12.30 de kinderen toespreken en het startsein geven, en dan mogen de kinderen los. Op zoek naar het mooiste stukje hout voor hun droomhut. De maandagavond dopen we ‘historisch ’t Zand’ om naar Hysterisch ’t Zand als thema voor de disco avond.

Dinsdags bouwen de kinderen verder, en krijgen ze een ‘historische versnapering’, is het schmink en tattoo team aanwezig, en zijn de ‘haar-kunstenaars’ op het dorp en er komt natuurlijk een jury langs voor een beoordeling.

Woensdag staat in het teken van de laatste details, maar ook sportief gezien worden de kinderen uitgedaagd. Na het apenkooi succes in maart van dit jaar, hebben we nu ‘apenkooien 2.0  OUTDOOR’ waarbij een waterbad en buikschuifbaan zijn toegevoegd. De historisch geklede jury zal het eindoordeel vellen en de prijzen gaan uitreiken om 14:00 uur. Daarna mogen de ouders nog even blijven om de hutten te slopen!

Kortom: op naar een gezellig kinderfestijn.

Timmerdorp-Team 2017:
Koen Schouten, Jos Dekker, Janco Keuris, Maaike de Wit, Sigird Smit, Remona Hertogh en Debby Burger

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info