Samen zonnepanelen kopen via ‘NH Zon op Schagen’

Gemeente Schagen start samen met de Stichting Noord-Holland Zon de actie ‘NH Zon op Schagen’. Via deze actie kunnen inwoners met elkaar voordelig zonnepanelen kopen. Inwoners kunnen zich gratis inschrijven en krijgen dan vrijblijvend een aanbod op maat. Wethouder Sigge van der Veek: “Duurzaam bezig zijn is belangrijk voor mens en milieu en uiteindelijk voor je portemonnee. Wij zijn graag duurzaam en steunen daarom deze actie. We geven de aarde immers door aan onze kinderen.”

Lokale installateurs

Accepteren inwoners het aanbod dat zij krijgen? Dan plaatsen lokale installateurs de zonnepanelen. “Met deze actie kunnen wij inwoners helpen voordelig zonnepanelen te kopen”, aldus Van der Veek. “Hierdoor kunnen ook zij bijdragen aan het milieu. Doordat lokale installateurs het werk uitvoeren, stimuleren we meteen de regionale werkgelegenheid.”

Subsidie

Voor de aanschaf van de zonnepanelen kunnen inwoners ook subsidie aanvragen. Dat kan via de subsidieregeling ‘Energiebesparing’ of de regeling ‘Asbest eraf, zon en/of groen erop’. Die laatste is bedoeld voor inwoners die asbest op het dak van hun huis of schuur hebben zitten en daarvoor in de plaats zonnepanelen willen plaatsen of een groen dak willen. De actie ‘NH Zon op Schagen’ start op 1 augustus. Inwoners kunnen zich drie maanden lang inschrijven. Volgende week krijgen alle huishoudens in de gemeente een brief over de actie. Meer informatie staat op www.schagen.nl/duurzaamschagen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info