Activiteiten Molen De Hoop 2024

Het is weer 1 april geweest, dus molen De Hoop is weer geopend voor bezoek. Elke week zijn we op de zaterdag, zondag en woensdag geopend van 13.00 uur tot 17.00 uur. U kan dan terecht voor een rondleiding door de molen, een kopje koffie of het kopen van meel, jam of honing. Ook vinden er dit jaar weer een aantal activiteiten plaats.

Dit jaar starten we met de nationale open molendagen. Op zaterdag en zondag 11 en 12 mei is de molen van 10 tot 5 uur geopend. Als het weer mee zit, zal er dan ook tarwe worden gemalen.

Op 14 juli van 11 toto 3 uur staat de jaarlijkse rommelmarkt weer op de planning op het terrein van Molen de Hoop. Zowel verkopers als schattenjagers zijn van harte uitgenodigd om op deze dag hun geluk te komen beproeven. Een staanplaats kost maar €7,50 en u kan zich via activiteiten@molentzand.nl aanmelden, entree voor de bezoekers is gratis.

Tijdens de rommelmarkt zal de Noord-Hollandse taxateur de heer Hans van Kampen aanwezig zijn om uw potentieel waardevolle goederen te taxateren. Hans is specialist op het gebied van gebruiksvoorwerpen, sieraden, schilderijen en religieuze voorwerpen. Voor slechts 2 euro zal hij u vertellen of de oude ketting van oma, of de schilderij uit de erfenis van oud tante Sjaan u er voor de rest van uw leven warmpjes bij kan laten zitten.

De laatste activiteiten worden in het weekend van 14 en 15 september gehouden. Dat weekend zijn de open monumentendagen. De molen is dan de bezoeken van 10 tot 5 uur.

Op 15 september 2024 zal vanaf 11 tot 5 uur ook de Vehicle Day weer georganiseerd worden. Op deze dag krijgt u de kans om een indrukwekkende verzameling bijzondere historische en nieuwe daagse agrarische werktuigen van dichtbij te bekijken, te ervaren en te waarderen.

Geniet van een dag vol gezelligheid en vermaak voor jong en oud! Naast het bewonderen van de machines kunnen bezoekers genieten van heerlijke hapjes, verfrissende drankjes en een warme sfeer. Voor de jongste bezoekers staat er een vrolijk springkussen klaar om plezier te beleven.

Mis deze unieke kans niet om de rijke geschiedenis en veelbelovende toekomst van de agrarische sector te ontdekken tijdens onze Vehicle Day! Noteer de datum in uw agenda en nodig uw vrienden en familie uit voor een gezellige dag vol ontdekkingen.

De entree is dan €3,- voor volwassenen en €1,50 voor kinderen (t/m 12 jaar).

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info