Adne van Engelen Wereldkampioen!

Begin augustus 2018 vond in het Portugese Braga het Wereldkampioenschap voor studenten plaats. Een tweejaarlijkse wedstrijd. Adne deed namens Nederland mee met vijf andere jongens en zes meisjes.

Op dinsdag vond de tijdrit plaats. Op een gewone wegfiets niet echt een wedstrijd om te winnen, maar ook hieraan deelnemen was belangrijk. Hij veroverde een 19e plaats.

Op zaterdag vond de wegwedstrijd plaats. Daar had Adne zijn zinnen op gezet. Het heel sterk bergachtige zware parcours met een aanloop van 65 km en daarna drie rondes van 16 km en de extreme hitte gaven Adne zelfvertrouwen en super benen. Na een ontsnapping in de voorlaatste ronde op 25 km van de finish ging hij een man tegen man confrontatie aan met de winnaar van de tijdrit. Hij demarreerde en bouwde een voorsprong van 1.02 op. De tweede plaats ging ook naar een Nederlandse jongen en de Australische winnaar van de tijdrit op dinsdag werd derde. De wedstrijd werd gereden in temperaturen tussen de 40 en 50 graden en met een gemiddelde van 40 km/uur.

Jesper Rasch, winnaar van de Ronde van ’t zand, werd 22ste in deze wedstrijd.

Adne van Engelen collagewk2018

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info