Nijmegen 2018

Op de onlangs verlopen en zon overgoten Vierdaagse van Nijmegen hebben in de editie 2018, voor zover ons bekend, acht sportieve Zandtemers mee gedaan én uit gelopen.

Één van die Zandtemers was Sjaak de Groot, erkend wandelaar / sportman, die debuteerde meteen maar met de maximale 4 x 50 km. O.a. de ‘fanclub’ van Sjaak was er twee dagen bij om hem, en de andere Zandtemers, aan te moedigen. Op donderdag en vrijdag stonden ze langs de route en trotseerden ze de drukte en hitte. Ludiek gekleed met zelfgemaakte keukenschorten met de tekst: ‘Wij staan aan de kant, voor Sjaak en de rest uit ’t Zand’. De dropjes, snoepjes, water en bemoedigende woorden ontbraken natuurlijk ook niet. Ook de Zandtemer vlag ontbrak niet om als onmisbaar richtpunt te fungeren en reclame te maken voor ’t Zand voor de ruim 40.000 wandelaars. Hulde aan deze dappere en enthousiaste meiden.

Op de foto Sjaak met zijn ‘fanclub’ v.l.n.r.: Gerda de Groot, Jenny vd Poel, Sjaak de Groot en Mary Romar.
Tenslotte wisten Jo en Rita Linting met succes de 4x 30 km uit te lopen. Mirjam Schouten, Anki Tuin en Karin de Wit liepen de 4x 40 km met goed gevolg. Gerard Schouten, Adri de Wit en de bovengenoemde Sjaak de Groot kwamen na 4x 50 km voldaan over de finishlijn op de Via Gladiola.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info