Adne van Engelen wint Sportverkiezing 2016

Adne van Engelen heeft de Sportverkiezing 2016 van Geel-Zwart gewonnen. De wielrenner werd op maar liefst 22 stembiljetten genoemd, waarvan twaalf keer op de eerste plaats. De tweede plek was voor oud-voorzitter Marcel Noppen en het handbalteam van Geel Zwart eindigde als derde.

De verkiezing voor Adne van Engelen was geheel terecht. Hij eindigde met een straatlengte voorsprong op de eerste plaats. Hij kreeg de bijbehorende wisselbeker uitgereikt uit handen van de winnaar van vorig jaar: Gerard Schouten. Op zijn beurt sprak Adne de wens en de hoop uit dit jaar mee te doen aan de Ronde van ’t Zand.

Marcel Noppen werd tot zijn eigen verrassing als tweede naar voren geroepen. Na een periode van 7,5 jaar nam hij onlangs afscheid als voorzitter van de club. De derde plek werd uitgereikt in de sporthal. De handbalsters van Geel Zwart kwamen namelijk in actie op het moment dat zij gekozen werden. Jan-Arie Strooper gaf de prijs aan een eveneens verrast team en begeleiding.

Nieuw dit jaar was de uitreiking van de aanmoedigingsprijs. Met een ruime meerderheid van de stemmen is winnaar geworden van deze prijs: zwemster Jet Kleine.

De Nieuwjaarswedstrijd – een wedstrijd tussen huidige en oud-eerste elftalspelers – was onder goede weersomstandigheden uiterst vermakelijk voor het publiek. Onder goede leiding van arbiter Kees ‘Tank’ de Wit eindigde het duel na een 4-1 ruststand in 7-3 voor het team dat in het zwarte tenue speelde.
Tijdens de nieuwjaarsreceptie sprak voorzitter Bas Veul voor de eerste keer een volle kantine toe. Hij gaf daarin onder meer aan te hopen dat Geel Zwart op korte termijn in de derde klasse uitkomt. De nieuwe preses was daarnaast vol lof over de vele vrijwilligers van de club. Tot slot werden Arjen Kloosterboer en Marijn Glas gehuldigd. De beide selectiespelers zijn 25 jaar lid van Geel Zwart.

sportverkiezing-2016

sportverkiezing-2016-2

sportverkiezing-2016-3

FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info