Beleef het voorjaar bij Bloeiend Zijpe🌷

Het voorjaar is begonnen! Waar kan je beter de lente ervaren, dan dichtbij huis in de gemeente Schagen met zijn kleurrijke bloembollenvelden en prachtige kustlijn. Bloeiend Zijpe organiseert april en mei kleurrijke activiteiten met als doel om ieder – van dichtbij – te laten genieten van de geurige en fleurige bloembollenvelden.

Tulpen Trailrun – 20 april
Op 20 april wordt de Tulpen Trailrun georganiseerd. Een unieke en gezellige run van 7,5 of 15 kilometer dwars door de kleurrijke en geurende bloembollenvelden. Deelnemers lopen voornamelijk over de brede kopeinden/zandpaden langs de bloeiende bollenvelden.

De starttijd is tussen 13:00 en 15:00 en de uiterlijke finishtijd 17:00. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats bij camping De Nollen in Callantsoog, waar ook voldoende parkeergelegenheid is en gelegenheid tot douchen.

De kosten voor deelname aan de Tulpen Trailrun zijn bij voorinschrijving en op de dag zelf € 10,-. Er is plaats voor maximaal 200 deelnemers. Na afloop is er voor iedere deelnemer een leuke attentie van Bloeiend Zijpe.

Wandeldag – 21 april
Op 21 april wordt de wereldberoemde wandeldag georganiseerd, waarbij de deelnemers grotendeels over de kopenden langs de kleurrijke velden lopen. Alleen op deze wandeldag geven ongeveer vijftig landeigenaren hiervoor toestemming. U komt op plekken, waar u normaal gesproken niet mag wandelen!

Er zijn twee verschillende startlocaties, afhankelijk van uw gewenste wandelafstand. U kunt vanaf 8:00 starten op alle vijf de wandelafstanden. Tot 12:00 kunt u starten op de 20 en 30 kilometer. Tot 14:00 kunt u starten op de 7,5, 8 en 15 kilometer. Voor de kinderen is er een puzzeltocht langs de twee kortste wandelroutes uitgezet.

Voor wandelaars die met de trein in Schagen aankomen, wordt gratis vervoer aangeboden naar de startlocaties. De treinen die vanuit de richting van Alkmaar aankomen om 7 minuten over het hele uur, sluiten aan op het busje dat naar Land van Fluwel (startpunt Zuid). De treinen die om 7 minuten over het halve uur aankomen, sluiten aan op het busje dat naar Camping de Nollen (startpunt Noord) gaat.

De kosten voor deelname aan de wandeldag zijn bij voorinschrijving voor kinderen € 3,- en voor volwassen € 8,50. De kosten voor de tickets van de wandeldag op de dag zelf zijn voor kinderen € 4,- en voor volwassen € 10,-.

Voor de meest recente informatie kunt u terecht op www.bloeiendzijpe.nl

Fietsdag – 28 april
Op 28 april wordt de gezellige fietsdag van 40 kilometer langs de bloeiende bloembollenvelden georganiseerd. Deze kleurrijke fietstocht is uniek en wordt gehouden in het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld. U komt met uw fiets ook langs mooie bezienswaardigheden in de oud-gemeente Zijpe. Het grootste deel van de route gaat over de verharde wegen rond de bollenvelden met af en toe een uitschieter door een bloembollenveld.

De kosten voor deelname aan de fietsdag zijn € 7,50,- per persoon (tot 12 jaar € 4,-). Voorinschrijving is niet benodigd. Onderweg wordt u een kleine versnapering aangeboden en na afloop is er voor iedereen een leuke attentie.

De meest recente informatie met startplaatsen vindt u in april op www.bloeiendzijpe.nl

Kunstexpositie – 20 april tot en met 5 mei
Van 20 april tot en met 5 april is de kunstexpositie van Bloeiend Zijpe te bewonderen. De kunstexpositie is dagelijks gratis te bezoeken van 20 april tot en met 5 mei 10:30 – 16:30 in het Agrarisch Business Centrum BolleNoord, Groteweg 9 in ’t Zand.

Dit jaar is het thema ‘de Bollen, de Knollen, de Kweker en zijn Bloemen’. Op deze unieke kunstexpositie tonen regionaal bekende kunstenaars hun werk en bevindt zich hier fotografische kunst geïnspireerd op de bloeiende bloembollen uit de polder Zijpe.

De opening is vrijdag 19 april in het gebouw van BolleNoord, van 16:00 uur tot 18:00 uur.

Voor aanmelding als exposant vindt u verdere informatie op www.bloeiendzijpe.nl

Schrijf – en schilderworkshop(s) – 20 april & 27 april
Naast de sportieve evenementen van Bloeiend Zijpe wordt er voor de creatievelingen een schrijf- en schilderworkshop georganiseerd.

De schilderworkshop vindt plaats op 20 april. Er zijn twee workshops op deze dag, de eerste workshop start om 09:30 tot 12.00 en de tweede start om 13:30 tot 16:00. De deelnemers gaan onder begeleiding van Niels Zwirs aan de rand van de bloeiende bollenvelden de bloemen vastleggen op canvas.

De schrijfworkshop vindt plaats op 27 april van 14:00 tot circa 16:30 in Molen de Hoop in ’t Zand. Onder leiding van schrijfster en schrijfdocent Afra Beemsterboer gaan de deelnemers deze middag creatief schrijven. De oefeningen zijn voor een ieder toegankelijk en ervaring is niet noodzakelijk. Het thema van deze workshop is uiteraard: de tulp.

De kosten van deelname aan de schrijfworkshop bedragen € 20,- per deelnemer.
De kosten voor deelname aan de schilderworkshop bedragen € 35,- per deelnemer en is inclusief een canvasdoek en gebruik van al het materiaal.

Opgave voor zowel de schrijf- als schilderworkshop gaan via workshops@bloeiendzijpe.nl vol = vol.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info