Schrijfworkshop Tulp tijdens Bloeiend Zijpe

Naast wandelen en fietsen kan tijdens het evenement Bloeiend Zijpe een schrijfworkshop gevolgd worden. In molen De Hoop in ’t Zand bent u van harte welkom om deel te nemen. Het schrijfgerei ligt al uitnodigend op u te wachten.

Onder leiding van schrijfster en schrijfdocent Afra Beemsterboer gaat u deze middag creatief schrijven. De oefeningen zijn voor iedereen te doen, ervaring is niet noodzakelijk.

Het thema van deze workshop is uiteraard: de tulp. De bolbloem die in het voorjaar schittert in lange banen in het land zal van zich doen spreken door middel van allerlei verschillende schrijfoefeningen. U zult zien dat de tulp in deze workshop het hoogste woord voert. De bloem krijgt de hoofdrol in gedichtjes en kleine fictieve verhaaltjes. Met de bloemenpracht die de molen omringt, ligt de inspiratie voor het grijpen. Het materiaal voor de oefeningen verzamelt u zelf door associaties, waarin u wordt begeleid door de schrijfdocent.

Afra leidt de oefeningen in, die hier en daar niet af zullen komen. Niet getreurd, met de informatie die zij u meegeeft, kunt u thuis verder schrijven aan uw ode aan de tulp. U zult nog meer genieten van de diva onder de bloemen als u dat in uw eigen woorden weergeeft.

De workshop duurt zo’n tweeënhalf uur, de pauze meegerekend. Datum zaterdag 29 april 2023

Tijd 14.00 uur (einde ca. 16.30 uur)
Locatie Molen De Hoop in ‘t Zand

Tarief 20 euro per deelnemer

Informatie en opgave kan via workshops@bloeiendzijpe.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info