Bloeiend Zijpe 2023

Unieke fiets- en wandeldag in het grootste bloembollengebied ter wereld!

In de Noord-Hollandse gemeente Schagen ligt de voormalige polder Zijpe. Hier liggen uitgestrekte bloembollenvelden, die in de maand april volop in bloei staan. Stichting Bloeiend Zijpe organiseert ook dit jaar met hulp van vele vrijwilligers haar unieke evenementen tussen de bloeiende bollen.

Fietsdag:
Op 30 april 2023 wordt een fietsdag georganiseerd. Voor de deelnemers is een route van ongeveer 40 kilometer uitgezet, die langs en ook over de bollenvelden gaat. Er zijn meerdere startplaatsen.

Wandeldag:
De inmiddels wereldberoemde wandeldag van Bloeiend Zijpe wordt dit jaar op 23 april 2023 georganiseerd. Deze wandeldag is uniek, omdat de deelnemers voor het grootste deel van de route over de onverharde paden tussen de bollenvelden mogen lopen. Er zijn verschillende afstanden uitgezet, van 7 ½ tot 30 kilometer. Startplaatsen zijn bij camping de Nollen in Callantsoog en bij Land van Fluwel in Sint Maartenszee.

Tulpencross:
Ook de sportieve hardlopers kunnen in de Zijpe terecht. Op 22 april 2023 wordt een recreatieve crossloop georganiseerd, waarbij de lopers ook over de zandpaden en kop-enden van de bollenvelden. De afstand is 7 ½ kilometer en men kan vanaf 09.00 uur starten bij Camping de Nollen in Callantsoog

Bloembollenboemel:
En natuurlijk kunt u ook dit jaar weer meerijden met onze Bloembollenboemel, die rijdt vanaf het Land van Fluwel. De Boemel rijdt dit jaar vanaf 7 april tot en met 7 mei 2023.

Meer informatie: www.bloeiendzijpe.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info