Verbouwing Multitreffer loopt vertraging op.

Na jaren voorbereiding en zorgvuldige planning slaat het noodlot toe. De verbouwing van de Multitreffer zal een flinke vertraging oplopen. Nu de sloop van de oude bibliotheek voor het grootste gedeelte gereed is zijn er tussentijdse grondmonsters genomen. De uitslag van deze monsters geven aan dat de grond onder de plek waar in het verleden zoveel mensen aan hun literaire trekken kwamen zwaar vervuild is.

“Er zal eerst een sanering plaats moeten vinden voordat de bouw kan starten, dit scenario is in geen boek terug te vinden. Doordat wij nu de verbouwing na de afgesproken datum inleveren zullen we een boete moeten betalen.” Aldus een teleurgestelde woordvoerder van het bouwbedrijf Dekker.

Ook een van de bestuursleden van DOKO geeft een reactie: “Dat dit nu moet gebeuren nadat het hele dorp al zolang moest wachten is werkelijk met geen pen te beschrijven.  We zullen voor onze tafeltennistrainingen de alternatieve locaties langer moeten reserveren.”

Om de sanering zo snel mogelijk te laten verlopen moet de oorzaak van de vervuiling zo goed mogelijk in kaart worden gebracht. Bibliothecaressen die actief zijn geweest in de oude locatie worden dan ook gevraagd zich te melden. Dit in verband met de oorzaak van de vervuilding. Deze medewerkers worden namelijk geachte precies te kunnen aangeven waar in de bibliotheek vroeger de vieze boekjes werden bewaard.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info