CDA vervult wens van ouderraad Brede School

De Ouderraden van de Jozefschool en de Zandhope zijn de afgelopen jaren druk in de weer geweest om een soort ‘schoolzone’ gerealiseerd te krijgen op de Keinsmerweg. Deze zone, aangegeven met opvallende palen, dient het verkeer te attenderen op de vele kinderen die aanwezig kunnen zijn, omdat men een school nadert.

Om wat voor reden dan ook, het lukte niet om via politie en gemeente deze zone gerealiseerd te krijgen. Afgelopen jaar heeft ook de Dorpsraad nog getracht hier verandering in te brengen. Bijvoorbeeld door bij de gemeente het verzoek in te dienen om de palen die in Burgerbrug over waren, na het verplaatsen van de school, nu in ’t Zand te gaan gebruiken.

Helaas is ook dat niet gelukt. Vandaag hebben leden van het CDA en Dorpsraad de schoolzone zelf aangebracht. Met hulp van stratenmaker Jan Schilder en de ondernemer van het jaar Art & Metal (Peter Johannes) zijn een 6-tal prachtig gespoten palen aan weerszijden van de weg geplaatst, in de hoop dat dit de snelheid van de weggebruikers zal afremmen.  CDA hoopt hiermee een veiliger oversteek gerealiseerd te hebben, met dank aan de Zandtemer ondernemers.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info