De laatste

Bron: DE SPORTVRIEND

De laatste jaargang van De Sportvriend is gestart. Eigenlijk een triest gebeuren. Maar ik denk niet dat het bestuur nu een omslag met een rouwrand gaat maken.

Het digitale tijdperk heeft ons ingehaald wordt het genoemd. Dit is maar ten dele waar. De Sportvriend is nooit een echt Dorpsblad geworden. Het dorpsnieuws ging van mond tot mond of lazen we in de krant.
Abonnees die niets met sport hadden haakten af en nieuwe dorpsbewoners leken niet geïnteresseerd.

Hoe houden we een dorpsband na het wegvallen van De Sportvriend?
Een veel gehoorde suggestie is het maken van een maandblad dat huis aan huis bezorgd wordt.

Leuk bedacht, maar wie gaat zo’n blad vullen???
Digitaal hebben we al ’t Zand info. Een uitstekend alternatief….  Dat lijkt zo, maar het aanbod is ook hier bijzonder mager. We hebben de prachtige column van Nadine Opgelder (“Letters in ’t Zand”) “De pen is bij… staat al een tijdje op een laag pitje. Verder heb je nog verslag van Jeu de boules en de Zandtemer voetbalcoach. Plus wat gemeentenieuws en dan heb je het wel gehad.

Gertjan Zomerdijk doet zijn stinkende best, deelt de binnenkomende kopij duidelijk leesbaar in, maar heeft altijd geroepen dat hij de eindredactie doet en dat het nieuws uit de mensen zelf moet komen. De conclusie is dat veel dorpsnieuws verloren gaat en als de Sportvriend weg valt ’t Zand misschien een doods dorp wordt.

We hebben een jaar de tijd om vervanging voor De Sportvriend te zoeken. Nu kunnen we er alvast voor gaan zorgen Dat ’t Zand info ook een echte informatiesite wordt.

Dus pak de pen of het toetsenbord en ontdek welke schrijverstalenten je hebt en laat ’t Zand leven… Denk je dat je het niet kan, dan mag je gerust de gegevens aan mij doorspelen, dan maak ik er een verhaaltje van. gerhilsn@kpnplanet.nl

Gerard Schagen

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info