De Pen is bij… Jan de Wit

In deze rubriek leveren we de pen om de twee weken af bij een Zandtemer. 

Deze keer is de pen bij… Jan de Wit.

 

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben al 55 jaar Zandtemer. Ik ben geboren tegenover Bakkerij Slijkerman op de duiventil dat is nu opbergruimte van meneer de Groot. Mijn vader en moeder huurden de bovenverdieping (vandaar de naam duiventil). Daarna verhuisden we naar de Kanaalkade, vlakbij politie Benedict, mijn ouders kochten het huis voor 3000 gulden. Ze hebben er tijden van wakker gelegen omdat ze het wel erg veel geld vonden. Ze verkochten het jaren later voor 12.000 gulden (was toch een goeie deal). We zijn toen naar de Belkmerweg verhuisd en hebben daar jaren op de boerderij gewoond, daarna zijn we na het overlijden van mijn vader in de Tulpstraat gaan wonen. Vervolgens ben ik samen met Mary op de Noordschinkeldijk terechtgekomen, waar we nog een keer verhuisd zijn van nummer 4 naar nummer 6, waar we nu nog steeds wonen.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het is een gemoedelijk dorp, ons kent ons, maar jammer dat alle winkeltjes en bijvoorbeeld benzinepompen verdwijnen in de loop van de tijd. De gezelligheid vertrekt daar ook een beetje mee.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Er zijn vele plekjes, maar voor mij is de allermooiste plek gewoon hier aan de dijk.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Kermis, en vroeger als de kroeg dicht ging (2 uur) effe langs Karel en Tinie van Geebergen wat eten, altijd gezellig!

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Samen met mijn zoons, Dave en Mike en broer Ab sleutelen aan Amerikaanse auto’s en motoren. En van mijn kleinzoon Jack, van mijn dochter Lisa.

 

Wat mist ’t Zand?

Goede parkeerplaatsen, wie verzint het nou om ze haaks op de weg aan te leggen, als je ze een beetje schuin aanlegt kan je er makkelijker in- en uitrijden.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Lijkt me geen strak plan.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan het dorp waar ik ben opgegroeid en leuke herinneringen heb.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Mijn schoonzus Marian Nijssen-de Wolf, omdat zij een keer aan de beurt moet komen?

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info