De Pen is Bij… Karin Glas – Jongerling

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

Mijn naam is Karin Glas – Jongerling 47 jaar, getrouwd met Niels en we hebben 2 kinderen Jesper (15) en Fleur (12).  Al een hele tijd werkzaam bij Kapiteyn in Breezand, daar verzorg ik de verkoop administratie voor Frankrijk en Engeland. Als dit stukje geplaatst wordt, werk ik er precies 25 jaar! Best lang dus!


Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ongeveer 23 jaar denk ik… import dus.

Opgegroeid in Schagerbrug, aan de Grote Sloot, de boerderij naast de snackbar.
Een prachtige plek was dat, daar aan het water! De vrijheid van wonen op een boerderij maar evengoed wel de gezelligheid van midden in het dorp wonen! In de zomer met de buurtkinderen varen in de Grote Sloot, in de winter zo het ijs op. Handballen bij HVS en later zo’n 25 jaar het doel verdedigd van ZVV Vesdo!

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het verenigingsleven, de gezelligheid. Gewoon elkaar groeten op straat! En we hebben natuurlijk een hele boel in t Zand, qua verenigingen en qua winkels! Kortom je kunt er oud worden!

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Kanaalkade 4! Gewoon een prachtige plek om te wonen!
Maar wat ik dus ook een mooie plek vind in ons dorp, de sporthal! Vrijdagavond zit de jeugd daar, voetbal kijken.
En op zondag naar de handbal. Vaak ben ik daar eerst om de toppers van GZ D1 te coachen. En als dames 1 thuis speelt daar natuurlijk ook kijken! Praatje hier, praatje daar, ik hou van de gezelligheid!
En het wordt natuurlijk alleen maar mooier gemaakt met de verbouwing in het vooruitzicht.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Met stip op nummer 1; het ontstaan van ons gezin, trouwen en de geboorte van onze kids!
Vroeger reed ik ook vrij fanatiek paard. De wedstijden waren altijd ’s morgen heen, eind van de dag terug. Of wel eens een heel wedstrijd weekend naar Texel, geweldig was dat!

Maar ook onze vakanties samen met onze vakantie vrienden, eigenlijk altijd naar Frankrijk!

Maar wat ik ook een mooi herinnering vind is dat we vorig jaar met de jongens van GZ JO15-1 (nu 16-1) mee gedaan hebben met de Germany Cup. Met 4 ouders het hele programma in elkaar gezet. En dan m.b.v. financiële steun vanuit het dorp en sponsors een fantastisch sportief weekend beleven!
Op zondagavond kwamen we toen thuis, de ouders stonden te wachten bij GZ en dan allemaal enthousiaste jongens die moe maar vol verhalen uit de busjes rollen…. Alles ging zoals we vooraf hadden bedacht. Daar ben ik best trots op! Dat we dat hebben kunnen regelen.
Dit jaar gaat GZ JO17-1. Ik hoop echt dat het een jaarlijks terugkerend evenement wordt voor de GZ jeugd!
En als deze rubriek over 20 jaar nog bestaat wordt misschien “deelname aan de Germany Cup” ook nog benoemd als mooiste herinnering 😉 dat zou dan weer leuk zijn!

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Van het zonnetje!
Maar ook van de gezelligheid langs de lijn bij GZ JO16-1. Voetbal kijken beetje kletsen langs de lijn.
Samen met Linda Alkema coach ik GZ D1. Hier kan ik zo van genieten! Deze meiden zijn zo heerlijk fanatiek en ze zijn ook een echt team, een doelpunt maak je samen, ze werken hard en zijn blij voor elkaar!
Nu het voorjaar is, komt ook het tennis seizoen weer uit de winterslaap. Zelf ben ik op mijn manier fanatiek, de toernooitjes in de dubbel, weer zin in.
Ik kan ook erg genieten van de tennis wedstrijden van de jeugd, Jesper met zijn team, prachtig om te zien hoe goed en fanatiek die jongens kunnen tennissen!
Ook hier geldt, ik geniet van de gezelligheid!
En natuurlijk geniet ik van mijn plekje in GZ DMW3! Een heel gezellig midweeks team, vooral de 3e helft, die winnen we meestal altijd wel!
Ook het jaarlijkse mutsenclub uitje een geniet momentje!
Waar ik onlangs ook nog erg van genoten heb, de vinylparty! Ik was één van de gelukkige die mocht draaien op deze avond… wat een feest was dat!

 

Wat mist ’t Zand?

Voor mijn niks…

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

In principe slaap ik graag door. Maar in nood sta ik klaar om te helpen!

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Saamhorigheid, actief verenigingsleven!

 

Mijn antwoord op de vraag van Peter Glas;
Karin, je komt zelf uit Schagerbrug, blijft dat dorp dan voor altijd je thuis of voel je je nu meer een echte Zandtemer?

Nou Peter, ik blijf Schagerbrug een leuk dorp vinden. Maar het rood-wit heb ik verruild voor het geel-zwarte shirt. Hier hebben we meer faciliteiten in het dorp.
En het feit dat ik over “we” spreek als ik het over `t Zand heb, zegt genoeg; Ik voel me Zandtemer!
En mocht ik heel af en toe Schagerbrug missen, het is maar een klein stukje fietsen…

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ingrid Pijnacker, omdat zij, ondanks haar ook best drukke bestaan – werk – betrokkenheid bij Geel Zwart – Stichting Dorpsactiviteiten, elke week weer haar beste beentje voor zet bij DMW3!

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Ingrid, jouw eerste seizoen in DMW3 zit er inmiddels op, teken je nog een paar jaar bij?

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info