De Pen is bij… Kim Schilder

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Kim Schilder.

 

“Ik ben geboren en getogen in ’t Zand! Dochter van Laus en Jeannet en de middelste in het gezin van drie meiden. In het werkende leven ben ik te vinden in het ziekenhuis, Medisch Centrum Alkmaar, waar ik werkzaam ben als zuster op de intensive care. In mijn vrije tijd handbal ik en in de zomer ben ik druk met tennissen. In september pak ik weer een studie op, dus tegen die tijd zal ik daar mijn handen vol aan hebben.

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben hier geboren, dus 29 jaar!

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De gemoedelijkheid. Als ik bijvoorbeeld door ’t Zand rij met de fiets zegt (bijna) iedereen je gedag of kent je bij naam.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

De tennisbaan! Vooral in week 31, want dan vindt het ‘Vlotbrugtoernooi’ plaats. Een legendarisch tennistoernooi wat bekend staat om zijn gezelligheid. Ik zit in de organisatie en met elkaar beleef je de week zo intens, een soort werkweek. Mooi om te zien als alles weer loopt zoals gepland. En ja de maandag van de kermis vind ik de kortebaan van de harddraverij een mooi gezicht om te zien en niet te vergeten het Zandstock-terrein!

 

Wat is je mooiste herinnering?

Ik heb heel veel mooie herinneringen; mijn reis naar Aruba was heel gaaf. Ik ben daar twee maanden geweest om te werken in een ziekenhuis, impulsief bedacht en uiteindelijk ook gedaan! Maar ook de reis naar het verre Brunei was echt heel mooi. De wintersport met vriendinnen; de één durft niet meer naar beneden, de ander blijft steken in de lift en dan heb je er ook nog een paar die off piste raken… Hilarisch! Mijn eerste geslaagde reanimatie. De dagjes mee met vaders in de grote vrachtwagen. De zondagavondjes in de Jonge Prins en de barbecue bij Sneekes waar ik naar voren moest komen om te zingen. En natuurlijk voor het eerst mijn nichtje en neefje zien, ze worden veel te snel groot.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Lunchen op een zonnig terras # Een volle koelkast # Kerst met de familie # Vlotbrugcommissie # Borrels met een goed gesprek # Saunadagje # Italiaans eten # Tenniscompetitie # Festivals # Reizen # Nichtje Tess en neefje Max # Impulsieve acties # Handbal # Een goede serie # Uitwaaien of zonnen op het strand # Een vrije avond # Shoppen met zuslief # Stappen in een schoon bedje #

 

Wat mist ’t Zand?

Vrijgezelle, leuke mannen!! Ok, ok even serieus. Een station! Ik weet natuurlijk dat dit niet haalbaar is, maar ik mis het wel in ’t Zand. Veel borrels die elders plaatsvinden en dan net het laatste stukje vanuit Schagen weer ander vervoer moeten regelen, af en toe frustrerend.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Warme chocolademelk en bij echte nood ben ik altijd te bereiken.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan de plek waar ik opgegroeid ben en waar ik trots op ben.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Naar Edwin Vink, meer bekend als ‘Dinges’ of de zingende postbode. Hij komt oorspronkelijk uit Den Helder en ik ken niemand die zo goed ingeburgerd in ’t Zand is als hij! Daarnaast is hij de penningmeester van het ‘Vlotbrugtoernooi’.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info