De Pen is bij… Nelly de Groot-van Dam

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. Deze keer is de Pen bij… Nelly de Groot-van Dam.

 

“Ik ben geboren op 12 oktober 1940 in Egmond aan de Hoef. Als twaalfde van dertien kinderen, wat ik heel gezellig heb gevonden, had ik veel vaders en moeders. Uitgaan deden we in Bergen, Alkmaar en Egmond natuurlijk, een heerlijke tijd.”
Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Vijftig jaar geleden ben ik, met mijn man Kees, in ’t Zand gaan wonen. Kees had een baan bij het E.C.N. in Petten en in ’t Zand, waar ik nog nooit van gehoord had, werden huizen gebouwd. Wij kochten er een in de Pater de Witstraat en daar wonen we nog steeds, met plezier en heel veel leuke buren.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
De vriendelijke mensen die je groeten, ook al kennen ze me niet. Het vertrouwen dat ze in me stelden. Ik mocht namelijk meehelpen de bibliotheek oprichten. Gevraagd worden om zitting te nemen in besturen enzovoort.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
De achtertuin van ons huis met een wijds uitzicht. Vooral in het voorjaar met de bloeiende bolgewassen. De boten die door het kanaal varen en het liefst met de zeilen op. Prachtig is dat.
Wat is je mooiste herinnering?
Dat zijn er velen, maar de geboorten van onze kinderen Niels, Manoeska en Dave en daarna onze kleinkinderen zijn wel de belangrijkste.
Waar kun je o.a. van genieten?
Teveel om op te noemen, maar ik probeer wat. De feestjes met de familie en de kinderen en kleinkinderen natuurlijk. Elke week tennissen met mijn vriendinnen. Ook het zingen bij het Ritmisch koor, wat ik al jaren doe, is genieten.
Wat mist ’t Zand?
Niet zo veel denk ik, maar het kan altijd beter. Ik denk aan de wegen naar ’t Zand, zoals de Belkmerweg en Bosweg die zijn op de fiets erg gevaarlijk. Misschien meer fietspaden? Ik hoop ook dat er een oplossing komt voor de bibliotheek, WANT DIE GAAT ’T ZAND MISSEN.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Voor een noodgeval kunnen ze me wakker maken, dan help ik zeker.
Als ik aan ’t Zand denk, dan?
Denk ik dat we hier heerlijk wonen en nooit meer weg gaan.
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Wil Deutekom, omdat ze heel veel voor ’t Zand heeft gedaan en nog doet.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info