De Pen is bij… Renate Schouten

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Renate Schouten.

Renate Schouten

“In de eerste plaats wil ik Joris van Klink hartelijk danken voor deze grote eer! Deze nominatie heeft mij erg verrast en ik ben meteen aan het schrijven gegaan. Ik ben 25 jaar jong (alweer bijna 26). Piet en Anita Schouten zijn mijn ouders en Koen (Dommel) is mijn grote broer. Ik ben werkzaam in café-restaurant De Jonge Prins, ook wel in de volksmond De JP genoemd. Mijn ouders runnen het café alweer 14 jaar en ik werk daar altijd met veel plezier.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben geboren in Akersloot en op mijn tweede verhuisd naar ’t Zand. Na 7,5 jaar wonen aan de Julianastraat zijn wij terugverhuisd naar Akersloot waarna we na 2,5 jaar toch weer teruggegaan zijn naar ’t Zand om boven De Jonge Prins te gaan wonen. Daar 6 jaar gewoond te hebben zijn wij verhuisd naar de Korte Ruigeweg, wat officieel Schagerbrug is, maar het voelde als ’t Zand. Daar heb ik 4 jaar in een warm nestje gewoond bij mijn ouders en broer. Toen werd het tijd voor een eigen plek. Sinds 4 jaar woon ik midden in het centrum van ’t Zand, boven De Jonge Prins.
Dus een snelle rekensom en met een beetje smokkelen maakt dat ik al 21,5 jaar een Zandtemer ben.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De gezelligheid in het dorp. Veel mensen zeggen elkaar op straat gedag en maken regelmatig een praatje. Ik vind het ook fantastisch dat er zoveel vrijwilligers zijn in het dorp.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Mijn mooiste plekje in ’t Zand is denk ik toch wel mijn dakterras. In de zomer is het heerlijk warm en krijg ik er een vakantie gevoel van als ik in mijn hangmat lig met een wijntje erbij.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Er zijn te veel mooie herinneringen, maar mijn mooie reizen zal ik nooit vergeten. Op Curaçao heb ik gewerkt, Zuidoost Azië ben ik rondgereisd met mijn backpack en in Oeganda heb ik vrijwilligerswerk gedaan. Tijdens deze reizen heb ik super veel ervaringen opgedaan en mensen ontmoet die ik nooit meer zal vergeten.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Ik geniet van het reizen maar het thuiskomen van een reis vind ik toch ook altijd weer erg fijn. Daarnaast hou ik van mijn werk en kan ik er van genieten om de mensen tevreden de deur uit zien gaan. Ook vind ik het heerlijk om uit eten te gaan, om avondjes op stap te gaan met vrienden en vriendinnen of te genieten van een wijntje op het terras. Waar ik ook enorm van heb genoten zijn de vele leuke reacties die we hebben gehad op de prijs van de Zilveren Tapknop.

 

Wat mist ’t Zand?

Er zullen vast wel dingen zijn die wij missen in ’t Zand, maar ik denk dat we meer blij moeten zijn met wat we allemaal wel in een dorpje als ’t Zand hebben.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Aangezien ik vaak tot laat in de avond/nacht aan het werk ben, zal iemand mij niet snel wakker hoeven te maken, maar voor noodgevallen natuurlijk of voor lekkere sushi kom ik m’n bed wel uit.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan een leuk, gezellig en gemoedelijk dorp waar we met z’n alle trots op kunnen zijn.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Jimmy Kuin, omdat hij regelmatig in het café komt en je altijd erg met hem kan lachen.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info