De Pen is bij… Rob Dekker

(geplaatst op 24 oktober 2012)

 

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De pen is deze keer bij… Rob Dekker.

“Ik kreeg de pen van Joris de Haan. Bedankt daarvoor Joris. Ik ben een geboren Zandtemer. Aan de Oude Rijksweg opgegroeid en ben met Marieke Tuin gaan samenwonen aan de Pater de Witstraat. In 2008 zijn wij getrouwd en we wonen nu in de nieuwste straat van ’t Zand, de Tureluur, waar wij de kans hebben gekregen om ons droomhuis te bouwen.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?
Ik ben al vanaf mijn geboorte in 1982 Zandtemer en hoop dat nog lang te blijven. Mijn basisschool heb ik doorlopen op de St. Jozefschool. Toen nog aan de Willem ’t Hartstraat. Daarna via de LTS in Schagen naar de MTS in Alkmaar om wat van de bouw te leren. Terwijl ik ondertussen bij mijn schoonvader (Cock Tuin) te werk mocht, ging ik in mijn avonduren door met leren en heb ik, mede door de wijze lessen van Laus Schilder, mijn aannemersdiploma gehaald. Al deze kennis en werkervaring kan ik volop benutten nu ik het bedrijf (Houtbouw ’t Zand) sinds 1 januari 2012 van mijn schoonvader heb overgenomen.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
’t Zand is en blijft voor mij een bijzonder dorp en ik vindt het moeilijk om een specifiek voorbeeld te geven. Ik heb hier alles wat mijn hartje begeert. Veel van onze familie en vrienden wonen hier of in ieder geval vrij dichtbij. Marieke en ik hebben beiden ons werk hier en dat bevalt ons prima zo.
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Dat is sinds twee jaar toch wel het uitzicht in onze achtertuin. We kunnen naar vele kanten vrij uitkijken en we staan verbaasd over de vele dorpsactiviteiten die we hiervandaan kunnen volgen. Voetbal, tennis, kermiscross, Zandstock, schaatsen op de ijsbaan, timmerdorp en zomercarnaval zijn een aantal van die voorbeelden. Echt geweldig!
Wat is je mooiste herinnering?
Dat was toch echt onze trouwdag in 2008. Die steekt er met kop en schouders bovenuit. Getrouwd op het gemeentehuis in Schagerbrug en een mooie viering in onze eigen kerk. Echt een fantastische dag gehad met veel live muziek, mooi weer en een prachtig feest bij ons in de werkplaats.
Waar kun je o.a. van genieten?
Ik kan onwijs genieten van een gezellige avond met vrienden en familie. Ik ben een Bourgondiër, dus daar horen dan natuurlijk ook het juiste natje en droogje bij. Verder kan ik erg genieten van het drummen in mijn bandje de Tropical Steelpans. Vooral ons vijfjarig jubileum in het voorcafé van de Jonge Prins heb ik geweldig gevonden. Sporten doe ik ook erg graag en haal daar dan ook veel voldoening uit. Hardlopen, fietsen, squashen en zaalvoetballen zijn voor mij een goede uitlaadklep om mijn hoofd weer leeg te maken na een drukke dag op het werk.
Wat mist ’t Zand?
Pff, dat zou ik zo niet weten. Ik heb het al druk genoeg met alles wat we hier al wel hebben. Als je de ogen goed open houdt zie je vanzelf wat dit dorp je allemaal al te bieden heeft, maar je moet het wel willen zien.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Op zich mag je me lekker laten slapen aangezien ik mijn energie overdag goed kan gebruiken. Maar als er een goed stukje live muziek staat te spelen wil ik misschien wel even uit mijn nestje kruipen om mijn oren te laten verwennen.
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Denk ik aan een gezellig en levendig dorp waar altijd wat te doen is. Hier hoef je jezelf niet snel te vervelen.
De pen gaat naar Zandtemer…
Eric Tuin, omdat hij een zeer gewaardeerde collega is en erg veel voor ons bedrijf doet en heeft betekend. Hij heeft het bedrijf vanaf het begin af aan mede opgebouwd. Zijn nuchtere kijk op zaken leert je dingen soms eens anders te bekijken. Daarnaast heeft hij jaren in het eerste van Geel-Zwart en in het vlaggenschip van Sparta ’67 gevoetbald. Voor beide verenigingen heeft hij ook als vrijwilliger en bestuurder opgetreden.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info