De Pen is bij… Joris de Haan

(geplaatst op 10 oktober 2012)
In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Joris de Haan.
“Ik ben geboren in Alkmaar en getogen in de Zijpe. Eigenlijk heb ik altijd in Zijpe gewoond, behalve tijdens mijn studie in Amsterdam en een kort uitstapje naar Schoorldam. Ik ben opgegroeid op de boerderij van mijn ouders aan de Ruigeweg 127 op ’t Buurtje (waar Jan de Kroon nu woont).”
Vragen en antwoorden
Hoe lang ben je al Zandtemer?
Sinds 2005 wonen mijn vriendin Elles Stuijt en ik in ’t Zand.
Wat bevalt je aan ’t Zand?
De sfeer. Ik vind ’t Zand vooral een gezellig dorp en het spreekt mij ontzettend aan dat er zo veel mensen helpen om dingen te organiseren. Zandstock springt er voor mij uit, dat zo iets kan in zo’n klein dorpje… uniek!
Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?
Misschien wel ons eigen huis en tuin. Wij wonen hier met veel plezier. Maar het Zandstock-terrein vind ook erg mooi. Zeker de afgelopen editie met de drie podia en al die vrolijke mensen.
Wat is je mooiste herinnering?
Er is niet een speciale herinnering, maar zoveel. Ik kan erg genieten van momenten met onze kinderen Mikki en Jochem. Maar natuurlijk ook al die Zandstock edities die ik heb meegemaakt, en AZ.
Waar kun je o.a. van genieten?
Familie, vrienden, gezelligheid, voetbal en muziek.
Wat mist ’t Zand?
Wat mij betreft mist er niet zo veel… maar een zwembad zou wel lekker zijn.
Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?
Ik slaap ’s nacht liever door ;)
Als ik aan ’t Zand denk, dan…
Een mooi, gezellig dorp, waar het prettig wonen is!
De pen gaat naar Zandtemer… omdat?
Rob Dekker. Een jonge enthousiaste ondernemer die in een lastige tijd en sector het aandurft om in zijn eentje een groot bedrijf te leiden. Knap. En natuurlijk ook omdat Houtbouw hoofdsponsor is van Zandstock.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info