De Pen is bij… Wil Deutekom-Mulder

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Wil Deutekom-Mulder.

een schaartje

“Ik ben in 1939 geboren aan de Westfriesedijk, als tweede dochter in een gezin met dertien kinderen. Tien meiden en drie jongens. Veel werk, maar erg gezellig. Ik had al gauw een werkhuisje en kwam terecht bij Git en Rikus Dekker in Burgerbrug. Ik leerde in 1959 Jan Deutekom kennen. We kochten een huisje achter Louter, nu ‘de Spar’ en trouwden in 1963 en kregen drie dochters, Marjo, Emmie en Irene. In 1970 verhuisde Git en Rikus naar de Jonge Prins en ik ben mee verhuisd. Dertig jaar heb ik bij hun gewerkt in de huishouding, bruiloften en partijen en met kermis achter de bar. Daarna ben ik vrijwilligerswerk gaan doen bij het Rode Kruis. Zevenentwintig jaar heb ik de handwerkgroep geleid, dat echt mijn ding was. Elke woensdagochtend. Erg gezellig met soms een advokaatje erbij.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

We zijn 52 jaar getrouwd, zo lang ben ik al Zandtemer.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Alles, mijn werk, mijn buren, mijn huisje. Ik wil hier nooit meer weg.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ik zou het niet weten, heel ’t Zand is mooi.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Mijn mooiste herinneringen zijn de vakanties met de kinderen in het Sauerland. Met de rubberboot op de Biggesee, elke keer weer een feest.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

De kermis met de vrienden, met de kinderen, workshops geven, kaarten maken, te veel om op te noemen.

 

Wat mist ’t Zand?

Een winkelcentrum.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Een zoute haring (met uitjes).

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan?

Ben ik thuis.

 

De pen gaat naar Zandtemer…?

Kees Deutekom.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info