De Pen is bij… Annie Molenaar-Bregman

In deze rubriek leveren we om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is
deze keer bij… Annie Molenaar-Bregman. “Ik ben geboren in Burgerbrug op 9 januari 1939. Ons gezin bestond uit twee jongens en vijf meisjes. Ik heb daar een mooie jeugd gehad, we hadden een heel gezellig gezin. Na mijn schooltijd in Schagen op de Nobelschool, ben ik in een doktersgezin in Alkmaar gaan werken. In die tijd ontmoette ik Joop en we zijn in 1958 getrouwd, we woonden toen in Burgerbrug en daar is onze oudste dochter Jane geboren. We hebben drie kinderen en zeven kleinkinderen. In 1960 verhuisde wij naar ’t Zand, waar Joop werk kreeg bij de firma Roozenkrans (later Ooijevaar). We woonden toen aan de Kanaalkade en hier zijn Peter en Nanda geboren. Ik sloot me al snel aan bij de toneelvereniging E.M.M. waar ik 45 jaar

lid van ben geweest en vele rollen mocht spelen, ook zat ik daar tien jaar in het bestuur, een prachtige tijd, waardoor ik veel mensen leerde kennen en we ook veel vrienden kregen. We zijn dus echte Zandtemmers geworden. Nu wonen we alweer veertien jaar aan de Gruttostraat. Toen onze kinderen naar de middelbare school gingen werd ik gevraagd om op de peuterspeelzaal te komen werken, dit heb ik 23 jaar met veel plezier gedaan samen met Anneke Veeken en Marian Kneppers, veel cursussen gevolgd, want het peuterspeelzaalwerk stond toen nog in de kinderschoenen.

 

Vragen en antwoorden

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

De gezelligheid van het dorpsleven, met al zijn activiteiten en de ‘doe maar gewoon’ mentaliteit. Ook de belangstelling voor elkaar vind ik prettig.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Het hertenkamp met de vijver,vind ik heel mooi.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Er zijn er zoveel, maar toch liggen de meeste wel aan de Kanaalkade, waar onze drie kinderen opgroeiden met een grote tuin achter ons huis. Ook onze reizen later met de caravan door heel Europa, brachten ons veel mooie herinneringen, en vorig jaar met dochter en schoonzoon naar Indonesië was een geweldige ervaring.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Ik geniet ervan als onze kinderen en kleinkinderen allen bij elkaar zijn en de manier waarop ze met elkaar omgaan. Ook geniet ik van een fietstocht met mooi weer, een terrasje pakken onderweg of een middag naar zee. Ik zwem, tennis en doe aan yoga, ook nog met plezier.

 

Wat mist ’t Zand?

Wat meer groen, en een echt centrum, maar daar zijn plannen voor hoorde ik! Ook mag het dorp van mij groter worden, goed voor de leefbaarheid.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Liever niet, maar als iemand mij nodig heeft altijd.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan het sociale leven, het verzorgingshuis ‘de Zandstee’, waar de oudere mensen een goed thuis hebben. Mijn vrijwilligerswerk voor de Zonnebloem waardoor ik zoveel mensen heb leren kennen. Ook help ik nog graag met handenarbeid op de ‘Zandhope’. Ik vind het werken met kinderen nog steeds heel fijn.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Ellly Volkers. Ik Elly heb leren kennen als voorzitter van onze Zonnebloemafdeling en ik heb tien jaar met haar in het bestuur gezeten. Elly doet heel veel voor de Zonnebloem, is integer en gewoon een leuk mens.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info