De Pen is bij… Tim Portegijs

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Tim Portegijs.

 

“Ik ben 30 jaren jong en oudste zoon van Piet en Henny Portegijs. Ook heb ik nog twee broertjes, Ben en Jos Port. Jos woont in Schagen en Ben is ook woonachtig in ’t Zand. Hij is tevens mijn collega. Wij werken bij NM Heilig BV in Heerhugowaard waar ik hoofdmonteur ben. Onze kernwerkzaamheden zijn het bouwen van sorteerinstallaties in de recyclingindustrie en het bouwen van transportbanden voor bulk-handling. Zoals Roy al opnoemde zat ik in Aruba voor een mooi project, maar ik ben nu weer op Nederlandse bodem en zal snel weer een nieuw project opstarten in het Verenigd Koninkrijk. Conclusie is dat ik veel van huis ben, maar dat ik in mijn vrije tijd altijd wel ergens in ’t Zand en omstreken ben te vinden.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandemmer?

Ik ben met het WK van 2010 in ’t Zand komen wonen aan Leeuwenhorst 9. Dat weet ik nog heel goed want op het moment dat de eerste wedstrijd van Oranje begon moest ik thuis zijn om op de tv-monteur te wachten. Daarvoor woonde ik technisch gezien nog in Anna Paulowna aan de Zuiderweg 1, maar daar ben ik geheel op ’t Zand georiënteerd opgegroeid.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Het grootste deel van mijn vrienden woont er waardoor je er zo ff een bakkie of een borreltje kan halen. Alles is lekker dichtbij, als ik ff wil sporten ben ik met vijf minuten bij MultiFit, zaterdagavond zaalvoetbal in de Multi en even nazitten bij Pieter en op maandag te biljarten in de Jonge Prins. Kortom altijd wat te doen.

 

Wat is het mooiste plekje in ’t Zand?

Dat zeg ik lekker niet, want dan word het er zo druk. Maar ik vind het toch altijd weer lekker als ik na een lange reis weer naar huis kan en daarna een biertje halen met vrienden in de JP.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Dat zou ik zo snel even niet weten, maar het zal wel iets met wintersport, Zandstock of een ander groot festival te maken hebben waar ik met vrienden ben geweest.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Van mijn vele hobby’s zoals, mountainbiken, snowboarden en kitesurfen. Met dat laatste ben ik vorig jaar in Aruba begonnen en is echt heel leuk, maar ik wacht er nu op dat de temperatuur van het water wat omhoog gaat in Nederland.

 

Wat mist ’t Zand?

In eerste instantie wou ik zeggen zo’n tweehonderd kilometer aan ski-pistes, maar dat is niet erg realistisch natuurlijk. Ik zit ook wel eens aan een mountainbike parcours te denken, maar verder zou ik het eigenlijk niet weten.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Dat liever niet, maar als het dan toch moet liever met de zin, kom pak je koffers je vlucht vertrekt zo en we gaan op reis naar ……. Aruba, Oostenrijk, Amerika en zo kan ik nog wel een aantal landen verzinnen waar ik nog wel heen wil.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan….

Zie ik een klein dorp dat samen met elkaar altijd weer hele mooie dingen weet klaar te spelen. Al is het een rommelmarkt, een bedrijvendag, de carnaval en natuurlijk niet te vergeten het mooiste weekend van het jaar Zandstock.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Joris van Klink, omdat hij een van mijn beste vrienden is en altijd wel wat te vertellen heeft. En dan kan hij nu mooi zijn eigen verhaal met heel ’t Zand delen.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info