De Pen is Bij… Rachel van Diepen – van Klink

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Ik ben Rachel van Diepen – van Klink, 32 jaar, getrouwd met Koen, moeder van Jidde en Fie. Ik ben leerkracht, de afgelopen zeven jaar heb ik in Sint Pancras gewerkt en sinds dit schooljaar werk ik op de Bloeikas, wat heerlijk dichtbij is!


Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Ik ben geboren in Callantsoog. In 2012 leerde ik Koen kennen en in 2013 hebben we een huis gekocht aan de Kanaalkade. Dus al 10 jaar een Zandtemer. Ik heb nog geprobeerd om Koen naar Schagen of Callantsoog te krijgen… Toen we dat huis ontgroeiden, zijn we aan de andere kant van de Keinsmerweg gaan wonen, nog steeds aan de Kanaalkade.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Dat het dorp leeft, er wordt ontzettend veel georganiseerd en er heerst een fijne gemoedelijke sfeer in het dorp, ´ons kent ons´ (ook al ben ik al tien jaar: jij van Koen van Diepen).

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ons fijne huis aan de Kanaalkade; het uitzicht verveelt nooit, zicht op de vlotbrug, een rustige straat en een grote tuin.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Onze bruiloft, de geboorte van de kinderen, de vele vakanties.

 

Waar kan je o.a. van genieten?

Ik ga graag naar het strand (kom toch uit Callantsoog hé), fietsen met het gezin en ergens lunchen samen, lange avonden met vrienden, een boek lezen in de zon.

 

Wat mist ’t Zand?

Het strand of een bos, maar dat is niet te verwezenlijken. Een leuke horecazaak aan het kanaal vind ik ook een goed idee.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Eigenlijk nergens voor. Zelfs voor de kinderen ben ik mijn bed niet uit te branden, gelukkig is Koen snel paraat en worden ze zelden wakker. ´s Ochtends ben ik wel altijd vrolijk en praat ik graag honderduit om zeven uur…

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan thuis.

 

Mijn antwoord op de vraag van Laura Kolb;
Rachel, je komt dit schooljaar werken op de Bloeikas, wat lijkt jou het leukst aan het werken in ’t Zand?

Ik kwam nooit kinderen of ouders tegen in mijn vrije tijd. Dat gaat nu veranderen maar dat lijkt mij juist heel leuk en gezellig. Op de Bloeikas heerst een hele fijne sfeer en ik kan eindelijk op de fiets naar mijn werk.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Nanda van Diepen, mijn schoonmoeder. In mijn ogen een echte zandtemer. Ze kent iedereen, staat altijd voor iedereen klaar en heeft al heel wat betekend voor het dorp.

 

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen:

U woont al meer dan 50 jaar in de Bosweg, bent u ooit van plan naar het dorp te verhuizen en welk plekje heeft dan de voorkeur?

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info