De Pen is Bij… Rino Hertogh

In deze rubriek leveren wij om de twee weken de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij… Rino Hertogh.

“Ik ben ruim negentien jaar getrouwd met Remona en vader van Jef, Lola, Luuk en Floor. Ik ben de jongste van het gezin met vader Rinus Hertogh en moeder Marie Sweep. Samen met twee broers en zus opgegroeid in de C. de Leeuwstraat. We speelden buiten op straat, balletje trap of op het trapveldje bij school samen met Peter Smit en Hans Schilder. Ik ben timmerman in het dagelijks leven, samen met Steijn vormen wij een duo die bouwbedrijf Hertogh draaiende houdt op de Kolksluis.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Geboren op 7 mei 1967, dus nu inmiddels 49 jaar, waarvan ik 23 jaar samenwoon aan de Van Beuskomstraat. Over twee weken gaan we verhuizen naar de Noordschinkeldijk wat net onder de rook van ’t Zand valt.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Wat hebben we veel in dit dorp. Zoveel ondernemers en een mooi industrieterrein “de Kolksluis”. De Zandstee voor onze toekomstige oude dag ;) De kermis waarbij de JP een cruciale rol speelt voor elke Zandtemer. De boodschappen van de Spar waar ik regelmatig binnenloop. Zandstock en een Timmerdorp waar vele kinderen in de zomervakantie drie dagen vermaakt worden. Alles wat een klein dorp nodig heeft.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Het uitzicht vanaf ons kantoor aan de Prins Clausweg 10. Fantastisch uitzicht over de weilanden, roofvogels, vossen en koeien die grazen, prachtig om te zien. Ook de Van Beusekomstraat waar we jarenlang heerlijk hebben gewoond in een saamhorige straat met fijne buren.

 

Wat is je mooiste herinnering?

De geboorte van onze kids. Ik heb altijd genoten van m’n rol als verloskundige assistent!

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Van de rust en ruimte om mij heen. Onze wintersportvakanties in Oostenrijk maar ook de zomervakanties in Spanje. De Spaanse zon en het tapas eten. Nu vooral aan de Noordschinkeldijk waar ons project van start gaat. Maar ook zeker de gezellige feestjes met onze vrienden.

 

Wat mist ’t Zand?

Glasvezelnetwerk!! Hiervan gaan straks heel veel mensen blij van worden als dit gerealiseerd gaat worden.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Als iemand mij nodig heeft, zelfs als een vriend van Jef niet meer instaat blijkt om zelf naar huis te fietsen rond half 5 na een avondje stappen in de Gevel…

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

heb ik hier vele lieve, leuke mensen om ons heen wonen.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

De pen gaat naar Zandtemer Eugene Holtman, omdat hij een ondernemende man is die van vele markten thuis is! Eugene heeft altijd tijd voor een gezellig praatje. Ik ben benieuwd wat hij ons allemaal te vertellen heeft over zijn bedrijven, het Bandenmotel en pension en zijn leuke vrouw en kinderen.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info