Dennis den Dulk en Erik Deutekom winnen vierde voetbalquiz van Geel-Zwart

Team Swansea FC heeft het na de winst in de eerste en tweede editie nu ook de zege in de vierde versie van de voetbalquiz van Geel-Zwart voor zich opgeëist. De spelers Dennis den Dulk en Erik Deutekom eindigden met een straatlengte voorsprong op nummer twee De Vedettes (Mark van Woesik en Ard Koenis). De geslaagde voetbalquiz kon vrijdagavond rekenen op vijftien teams en zat daarmee wederom vol.

In de eerste voorronde ging titelverdediger Ibracadabra voortvarend van start. Het duo Mats Dekker en Ruud Sneekes scoorde liefst 21 punten en wist onder meer de hoofdtrainers dit seizoen van AZ op te noemen. Spannender was de strijd om plek twee. Nieuwkomer TweedeHans (keeperstrainer Hans de Zeeuw en Hans Gerbensma) liet hierin nipt Leliestraat 17 achter zich. Opmerkelijk in deze ronde was team Robels. Cees de Wit en Marius Troost behaalde maart liefst zeven punten. Verrassend was dat de heren het antwoord schuldig moesten blijven op de vraag welke twee Zandtemers dit seizoen voor zowel Callantsoog als Geel-Zwart hebben gevlagd (Jan Bierhaalder en…. Marius Troost).
Don Schilder nam de microfoon voor de tweede voorronde als presentator over van Hans Visser. Outsiders FC Alsiemaarakis (Bart Bakker en Arjen Kloosterboer) schoten uit de startblokken. Toch nekte de grote druk van ‘het moeten’ de heren en uiteindelijk eindigden zij met 8 punten als vierde. Wel knap was het antwoord op de vraag welke Oranje-speelster kampioen werd met Bayern München (Miedema). Na een stroeve start denderden Den Dulk en Deutekom (Swansea FC) door de voorronde heen. Uiteindelijk scoorde dit team 22 punten en wist onder meer het juiste antwoord te geven op de vraag wat regel 11 is uit het AZ jeugdplan (plezier hebben). Ondanks dat het goede antwoord werd gegeven op de vraag welke Geel-Zwart’er de eerste gele kaart ooit van een vrouwelijke scheidsrechter kreeg (Mark van Woesik) ging team De Vedettes (Mark van Woesik en Ard Koenis) met 15 punten naar de barrage.
In de derde en laatste voorronde was de spanning om te snijden. Team Magnusrijders (Ton Smakman en Cock van Ham) begonnen sterk maar eindigden met twaalf punten als derde. De strijd om de winst ging tussen team Gerard Berbee en Team Kuipers. De eerste – bestaande uit Joris de Groot en Sander Schouten – noemden feilloos de vier Nederlanders van Newcastle United op (Anita, De Jong, Krul en Janmaat) en eindigden op zestien punten. Evenveel als Govert-Jan Jongejan en Joris de Haan. Team Kuipers noemde twee van de drie Spaanse degradanten (Cordoba, Almeira en Eibar). De gelijke stand betekende een gokvraag. Op de vraag hoeveel leden de KNVB had op 1 juli 2013 schreef Team Gerard Berbee op het bierviltje 850.000 leden. Hiermee zaten ze dichter bij dan Team Kuipers (223.000 leden), want het antwoord was 1.214.712 leden.
De jury, bestaande uit onze hoofdtrainer Ed van der Pol en John van Woesik, zat er kort op en kon aan de bak bij de barrage. De drie nummers twee speelden een barrage voor het overgebleven finaleticket. Team De Vedettes bleek hierin de sterkste. Onder meer het juiste antwoord op de kampioen bij de zaterdagamateurs (Kozakken Boys) werd genoemd. Team Kuipers droop met min vier punten af en team TweedeHans scoorde met één punt net een plusje.
Voordat de finale begon werden barmensen Jos de Moel en Wilco Sneekes bedankt. Dit tapduo zorgde voor een heerlijk pilsje voor de finalisten. In de finale stond er geen maat op Swansea FC. Den Dulk en Deutekom behaalden 25 punten. Onder meer de afkorting van GWO op het wedstrijdformulier (gestaakt wegens ongeval) hadden ze juist, als ook de naam van het sportpark van DTS (Sint Maarten). De kampioen ging met de wisselbeker en een cheque van honderd euro aan de haal. Op de tweede plaats eindigde verrassend De Vedettes. Mark van Woesik en Ard Koenis gaven juiste antwoorden op de vragen wie technisch directeur van Vitesse is (Mohammaed Allach) en wie de doelpuntenmakers waren namens Ajax in de drie wedstrijden tegen AC Milan in het seizoen 94-95 (De Boer, Litmanen en Kluivert). Zij gingen ieder met een cheque ter waarde van 25 euro, gesponsord door Sportshop Bouwes, naar huis. Bouwes sponsorde ook de prijzen voor de nummers drie en vier. Het brons ging naar de onttroonde kampioen Ibracadabra. Mats Dekker en Ruud Sneekes wisten het antwoord op de vraag welke Nederlandse spelers er misten vanaf de strafschopstip tegen Argentinie (Sneijder en Vlaar). Hekkensluiter in de finale was Team Gerard Berbee. Met ongetwijfeld een trotse geldschieter en sponsor is hun deelname voor 2016 waarschijnlijk weer bevestigd. Want dat de voetbalquiz dan het lustrum viert is zeker…
Uitslag:
1. Swansea (Dennis den Dulk en Erik Deutekom) 25 pnt.
2. De Vedettes (Mark van Woesik en Ard Koenis) 11 pnt.
3. Ibracadabra (Mats Dekker en Ruud Sneekes) 4 pnt.
4. Team Gerard Berbee (Joris de Groot en Sander Schouten) 3 pnt.

FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info