De applicatie Diabeweeg is dé oplossing.

Mijn naam is Rianne Blaauboer, 36 jaar oud en ik heb ruim 20 jaar diabetes type 1. Ik kan er goed mee omgaan, maar zie op mijn middelbare school ook leerlingen die zich in de puberteit met hele andere dingen willen bezighouden (logisch), wat ten koste gaat van hun bloedglucosewaardes. Hier wil ik iets aan doen en dus ben ik gestart met de opleiding Sport- en Beweeginnovatie.

De afgelopen 4 jaar heb ik mij beziggehouden met het ontwikkelen van een innovatie waarbij kinderen met diabetes makkelijker en meer gaan bewegen. Voor ieder kind is bewegen goed, maar helemaal als je diabetes hebt. En het moest iets zijn wat voor plezier zorgt. Dat je diabetes 24/7 hebt, is al erg genoeg. Bewegen zorgt voor stabielere bloedglucosewaardes, betere insulinegevoeligheid van het lichaam waardoor je minder insuline nodig hebt en een betere verspreiding van insuline door je lichaam. Meerdere onderzoeken bewijzen dit en na afronding van de master Sport- en Beweeginnovatie weet ik ook dat de jeugd hier behoefte aan heeft. De app Diabeweeg moet er dus komen.

Het op de markt brengen van een app kost geld. €100.000,- om precies te zijn. Met het binnenhalen van €80.000,- is Diabeweeg op de goede weg. De Rabobank, 3 investeerders, een stichting, crowdfunding en eigen financiering, hebben dit bedrag gezamenlijk gesponsord. Totaal nog nodig: minimaal €20.000,-

Om mee te doen aan de crowdfunding: Inzamelingsactie van Rianne Blaauboer : De Diabeweeg app wil graag online, help jij mee? (gofundme.com)

Voor meer informatie check: Diabeweeg en onderstaande artikelen;

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info