dokonieuws 16.10.2023

Van de voorzitter

Mooi nieuws deze week van de Rabo Clubsupport Actie. Maar liefst 25 stemmen zijn er op DOKO uitgebracht en dat leverde een mooi bedrag op van € 410,52. Fijn voor de penningmeester en natuurlijk ook prettig voor de vereniging, dus dank aan allen die op DOKO hebben gestemd!

DOKO kan met dit geld weer leuke activiteiten organiseren, zoals een clinic voor de leerlingen van de lagere school. Dat staat in november op het programma en in één van de volgende nieuwsberichten hoort u daar meer over. Tenslotte goed nieuws uit de competitie, maar daar leest u meer over in het stukje van Sandra. Namens mijn eigen team wil ik vooral even Chris een compliment geven voor zijn goede prestaties.

Komende vrijdag zijn er weer thuiswedstrijden, dus kom vooral kijken in onze DOKODrome.

 

Nico

 

 

 

PROGRAMMA

============

Vr. 20-10   20.00 uur   DOKO 1  –  Olympia 3     Ron, Ingmar, Michael

Vr. 20-10   20.00 uur   DOKO 3  –  Limmen 2     Arjan, Nico, Sandra

 

 

UITSLAGEN

==========

DOKO 1 speelde op vrijdagavond uit tegen Backhands 1, geen onbekende tegenstander voor Ron, Ingmar en Michael. Ron opende de avond en haalde eenvoudig het eerste punt binnen. Ingmar ging daarna de strijd aan met Peter maar meestal is Peter te sterk, zo ook deze avond. Michael won daarna eenvoudig van Ben en samen met Ron won hij ook de dubbel. 1-3. Ron moest hierna tegen Peter flink aan de bak maar met 8-11, 11-13 en 12-14 trok Ron aan het langste eind. Michael had helaas geen antwoord op het spel van Siem waardoor het 2-4 werd. Ingmar won in vieren van Ben en hierna weer een spannende pot tussen Michael en Peter. Helaas ging de vijfde game met 11-7 verloren zodat het 3-5 kwam te staan. Ron maakte hier 3-6 van en de laatste pot was nog een spannende : Ingmar kwam 2-0 achter te staan maar wist zich keurig te herpakken en won hierna 2 games dus een vijfde game. Deze ging gelijk op maar met 12-10 wist Ingmar deze te winnen! Hierdoor werd het een keurige 7-3 overwinning. Na vijf gespeelde rondes neemt DOKO 1 nu de koppositie in en heeft hierbij vijf punten voorsprong op Backhands dat tweede staat.

 

DOKO 2 had een druk weekend. Vrijdag stond de inhaalwedstrijd thuis tegen Alkmaar op het programma en zaterdag werd er uit gespeeld tegen Polisport 2. Op verzoek van Alkmaar werd de wedstrijd verzet maar ook nu bleken zij de bezetting niet rond te krijgen en kwamen zij met twee man naar ’t Zand. Zonder te spelen dus een 3-0 voorsprong. Tim opende de avond tegen Adil maar verloor deze met 8-11 in de vijfde game. Hans herstelde dit door te winnen van Pieter en samen met Tim won hij ook de dubbel. Tegen Adil had Hans echter weinig in te brengen zodat dit punt naar Alkmaar ging. Martin tegen Pieter was een spannende pot maar de beslissende vijfde game ging met 9-11 naar de tegenstander. Ook Martin had weinig in te brengen tegen Adil maar gelukkig wist Tim de laatste wedstrijd tegen Pieter te winnen zodat het alsnog een 6-4 overwinning werd.

Zaterdag tegen Polisport was een ander verhaal. Met Thomas, Martijn en Wouter in de opstelling was vooraf gelijk bekend dat het een zware ochtend/middag zou worden en sowieso doet het tijdstip van spelen ons al geen goed. Dat bleek ook deze keer : 7 partijen gingen in drieën,  2 in vieren en eenmaal in vijven. Dit was de partij tussen Wouter en Jacco, altijd aan elkaar gewaagd maar nu was het Wouter die met 12-14, 11-6, 8-11, 15-13 en 11-5 wist te winnen. Uiteindelijk stond er dus een 10-0 nederlaag op het scorebord. Polisport versterkt hiermee de koppositie, DOKO 2 staat op een derde plaats.

 

DOKO 3 speelde vrijdagavond uit tegen DOV. De week ervoor nog tegen hun achtste team, nu tegen het zevende. En geen idee hoe DOV de teamsamenstelling heeft gedaan maar het 8e is dus sterker dan het 7e. Deze week stonden Arjan, Nico en Ton in de opstelling maar Chris bood aan om de plek van Ton over te nemen en dat vond Ton geen enkel probleem. Chris opende de avond tegen Samir en wist netjes te winnen. Hierna een verliespartij van Arjan en Nico maar de dubbel van Chris en Nico trok de stand weer gelijk. Hierna liep DOKO uit door vier overwinningen op rij. Het een-na-laatste punt ging nog naar DOV maar de laatste partij werd weer gewonnen zodat het een mooie 7-3 overwinning werd. Hierbij wisten Chris, Arjan en Nico ieder tweemaal te winnen. Dus een heerlijk biertje van de tap verdiend! Nu precies op de helft van de competitie staat DOV 8 met 41 punten op de eerste plaats, gevolgd door DOKO 3 met 32 punten en DOV 7 met 30 punten.

 

Het jeugdteam Noordkop/DOKO 1 speelde op zaterdagmorgen uit tegen Victory 1 in Volendam. Helaas moest Cheyenne afbericht doen wegens ziekte en was er geen derde speler beschikbaar zodat Jax en Pim samen de strijd aangingen. Helaas bleek de tegenstander ook nog eens een maatje te groot… Victory staat dan ook ruim op de eerste plaats. Jax wist nog eenmaal een game te winnen maar de overige games gingen allemaal verloren. Zodat er aan het einde van de ochtend 10-0 op het scorebord stond. Helaas geen punt behaald maar wel weer ontzettend veel geleerd!! En volgende ronde weer nieuwe kansen!! Na vier speelrondes heeft ons gecombineerde jeugdteam 15 punten behaald en neemt hiermee de vijfde plaats in.

 

Succes allemaal bij de komende return-wedstrijden!!

 

Groet, Sandra

 

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info