dokonieuws 09.10.2023

VAN DE VOORZITTER

Sandra is deze week gelukkig weer heelhuids teruggekeerd van haar reis naar Thailand. Welkom terug Sandra! Helaas kwam ze niet helemaal fit uit het vliegtuig waardoor ze de training van dinsdag aan zich voorbij moest laten gaan.

Maar gelukkig was ze op de vrijdag weer genoeg opgeknapt om mee te spelen met DOKO 3. Ook good old Arie Tiel was weer eens van de partij en hij moest ook flink aan de bak want DOKO 3 speelde tegen de koploper.

Bij de jeugd viel er een mooie overwinning te noteren voor het combiteam Noordkop/DOKO. Volgende week weer uitwedstrijden en dan kunnen we de balans opmaken van de eerste seizoenshelft.

Nico

 

 

PROGRAMMA

============

Vr. 13-10    20.30 uur   Backhands 1  –  DOKO 1    Ron, Ingmar, Michael

Za. 14-10   11.15 uur   Polisport 2  –  DOKO 2       Jacco, Martin, Hans

Vr. 13-10    20.00 uur   DOV 7  –  DOKO 3                Arjan, Nico, Ton

 

Za. 14-10  11.00 uur    Victory 1 – Noordkop/DOKO 1    Pim, Cheyenne, ….

 

UITSLAGEN

==========

DOKO 1 speelde op vrijdagavond uit tegen De Victors 4. Traditiegetrouw opende Ron de avond en haalde heel eenvoudig het eerste punt binnen. Ingmar volgde dit voorbeeld en won in drie games van Jelle. Michael had helaas moeite met het spel van Roy en verloor in drie games. De dubbel van Ron en Ingmar ging weer heel gemakkelijk en de partij hierna werd door Ron ook eenvoudig gewonnen, tussenstand 1-4. Michael maakte hier 1-5 van door in vieren te winnen van Piet. Hierna moest Ingmar tegen Roy en had ook moeite met dit spel waardoor het punt naar De Victors ging. Door winst van Michael en Ron werd het 2-7 maar het laatste punt ging nog naar de tegenpartij doordat Ingmar in vieren van Piet verloor. Met een 7-3 overwinning wordt nu de koppositie ingenomen maar op de voet gevolgd door Backhands, het verschil is slechts één punt.

DOKO 2 speelde op vrijdagavond uit tegen Olympia 5. Halverwege de week bleek de bezetting nog niet rond en na wat app- en belverkeer werd Arjan doorgeschoven naar het tweede en kreeg het derde versterking van Arie. Jacco opende ook dit keer en won in drieën van Jan. Martin wist hierna helaas niet te winnen van Jasper maar Arjan zorgde voor een voorsprong door van Ruud te winnen. De dubbel was spannend, ging in vijven, maar de beslissende game werd met 7-11 gewonnen. Hierna werd het 2-3 doordat Jacco niet was opgewassen tegen het sterke spel van Jasper. Door winst van Arjan en Martin werd de voorsprong uitgebreid naar 2-5. Doordat Arjan ook geen antwoord had op het spel van Jasper werd het 3-5 maar Jacco won van Ruud dus was de overwinning een feit. Tot slot een hele spannende laatste partij tussen Jan en Martin. Het werd een vijfde game die gelijk op ging. Maar zoals Martin al zei : ik stond erbij en keek ernaar : het laatste punt ging via het randje en met 13-11 won Jan de partij. Uiteindelijk dus een mooie 6-4 overwinning behaald.

DOKO 3 speelde op vrijdagavond uit tegen DOV 7. Zoals gezegd kregen Chris en Sandra versterking van Arie. Maar dat viel nog niet mee want wij troffen een sterke tegenstander. Chris opende tegen Jaap en verloor in drieën.  Sandra trok de stand gelijk door met sterk spel te winnen van Fabian. Arie moest even inkomen na lange tijd niet gespeeld te hebben maar wist een 2-0 achterstand om te zetten in een overwinning, lekker!! De dubbel had gewonnen kunnen worden maar in de vijfde game glipte het uit de handen van Chris en Sandra : 2-2 gelijk. Door verlies van Chris en Arie kwamen wij op een 4-2 achterstand maar Sandra wist hier door winst op Tygo 4-3 van te maken. Bij Arie was de accu leeg en hij verloor van Fabian maar Chris wist heel netjes van Tygo te winnen : 5-4. In de laatste partij probeerde Sandra er nog een gelijkspel uit te halen maar helaas ging de vijfde game met 11-8 verloren en stond er dus 6-4 op het scorebord.

Ons jeugdteam Noordkop/DOKO 1 speelde op zaterdagmorgen thuis tegen StedeBroec 2. Dit keer stonden Jax, Eljay en Jamel opgesteld. De wedstrijd begon heel goed : de eerste drie partijen en de dubbel werden allemaal in drie games gewonnen. Eljay verloor een game van Joep maar wist op tijd te herstellen en won de partij. Hierna weer een aantal partij vrij eenvoudig in drieën gewonnen. Ook Jamel had een extra game nodig tegen Joep maar wist ook te winnen. De laatste partij werd door Jax ook gewonnen zodat er een hele mooie 10-0 overwinning werd behaald!! Komende wedstrijd mogen “onze” spelers Pim en Cheyenne weer aantreden : heel veel succes!!

 

Ondanks de kermis is er komende dinsdag gewoon training dus tot dan!!

 

Groet, Sandra

 

 

Hierbij de uitslag van de trekkingen 06-10-202 en 13-10-2023

TREKKING 06-10-2023

1e prijs nummer  73  Mirjam Schouten

2e prijs nummer  59 Michael Dumont

 

TREKKING 13-10-2023

1e prijs nummer  34 Han Muller-Vlaar

2e prijs nummer  27 René Hart

 

Ton Muller

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info