dokonieuws18032024

VAN DE VOORZITTER

Het was 1 september 1972. De jonge tafeltennisvereniging DOKO wisselt het oude schoolgebouw aan de Keinsmerweg in voor het net gebouwde gymnastieklokaal aan de W. ’t Hartplein. De huur bedraagt 1 gulden per uur. Er volgen vele jaren van mooie sportieve strijd en tal van hoogtepunten.  Hoeveel Zandtemers hebben niet hun eerste balletje geslagen aan de houten speeltafels van DOKO.

Komende week, na bijna 52 jaar nemen we voorgoed afscheid van onze vertrouwde gymzaal. En uiteraard ook van ons eigen clubhonk DOKO Drome.  Het klinkt wat melancholiek, maar we zullen de gymzaal en DOKO Drome echt gaan missen.

Aanstaande dinsdag is de laatste trainingsavond voor de jeugd en de senioren. Voor de jeugd wordt er dan een leuk toernooitje georganiseerd.

Vrijdag de 22ste is de laatste competitieavond en de dag daarna, op zaterdag 23 maart gaan we verhuizen. Onze inventaris verhuist naar BolleNoord. De week daarop zijn er geen trainingen en vanaf 2 april zijn we voor de training welkom in de sporthal Waldervaart in Schagen.

De jeugd om 19.00 uur en de senioren om 20.00 uur.

Nogmaals de oproep voor wie nog eenmaal de gezellige ouderwetse DOKO-sfeer in de DOKO Drome wil proeven: kom gezellig langs op vrijdag de 22ste.

 

Nico

 

VAN DE WEDSTRIJDSECRETARIS

PROGRAMMA

===========

Vr. 22-03  20.00 uur   DOKO 1  –  Rapidity 2            Ron, Ingmar, Michael

Vr. 22-03  20.00 uur   DOKO 2  –  DOV 7                  Jacco, Hans, Tim

Vr. 22-03  20.00 uur   DOKO 3  –  Duintreffers 2     Arjan, Nico, Chris, Sandra

 

 

UITSLAGEN

=========

DOKO 1 speelde afgelopen vrijdag thuis tegen HTC 3 uit Hoofddorp. Even leek het erop dat de tegenstander met 2 man kwam maar nummer 3 meldde zich uiteindelijk ook. Dus gingen Ron, Ingmar en Michael proberen om de 6-4 overwinning in de uit-wedstrijd te evenaren of misschien zelfs wel te verbeteren. Het team van HTC bestaat echter uit 6 man dus het was even afwachten wie er stonden opgesteld. Nick en Marco waren bekend, Niels was een nieuw gezicht. En een sterke speler bleek later want hij won alle drie zijn enkelpartijen. Tegen Michael en Ron kwam het nog tot een vijfde game maar deze werd door Niels gewonnen. Ingmar kwam ook eenmaal tot een vijfde game, tegen Nick, maar helaas ging deze met 8-11 naar de tegenpartij. Het scheelde echt niet veel…. Ron verloor dan van Niels maar de andere twee enkels werden keurig gewonnen. Michael stond ook heel goed te spelen en won ook tweemaal. Ingmar won van Marco en de dubbel van Ron en Michael werd zonder problemen in drieën gewonnen. Hierdoor werd het net als de uitwedstrijd een mooie 6-4 overwinning. Momenteel wordt de derde plaats ingenomen en lijkt handhaving in de 1e klasse zeker tot de mogelijkheid!!!

DOKO 2 speelde thuis tegen Limmen 1. Uit werd er met 8-2 verloren maar dat kwam mede doordat Jacco en Hans met z’n tweeën speelden. Dus er was het een en ander goed te maken. Maar ook Limmen heeft een ruime bezetting van het team en het bleek dat er nu een andere opstelling naar ’t Zand was gekomen. Jacco opende tegen Niels en kwam niet helemaal lekker in zijn spel en verloor in drieën.  Hans wist in een spannende vijfsetter tegen Levi de stand gelijk te trekken. Herina gingen er drie punten naar Limmen zodat het 1-4 kwam te staan. Maar door mooie overwinningen resp. Jacco, Tim en Hans werd de stand wederom gelijk getrokken. Een spannende wedstrijd van Tim tegen Niels werd met 11-8, 12-10 en 14-12 winnend afgesloten, 5-4! Jacco mocht proberen de overwinning binnen te halen maar met 6-11, 10-12, 11-9 en 4-11 ging het laatste punt naar Limmen. Al met al een gelijkspel tegen de huidige koploper, niet slecht.

DOKO 3 speelde thuis tegen Alkmaar 4. Zij nemen de onderste positie in dus voor Arjan, Chris en Sandra zou het geen problemen moeten opleveren. Maar de bal is rond, je weet het maar nooit. En vooral Maria was gebrand op revanche dus het was evengoed opletten geblazen. Deze Maria wist dan ook van alle drie een game af te snoepen. Maar zowel Arjan, Chris als Sandra stonden daarna weer op scherp en lieten het bij die ene game. De overige enkelpartijen werden allemaal in drieën beslist en ook de dubbel werd in drie games gewonnen. Een mooie 10-0 overwinning en weer een goede stap gezet voor het doel dat DOKO 3 voor ogen heeft! Wat ik nog wel even moet vermelden is dat wij Chris ontzettend dankbaar zijn! Door een bezettingsprobleem had hij zijn middagdienst helemaal vrij genomen, wat een team-spirit!! En dan met drie overwinningen op zak naar huis gaan!! En Chris heeft mij gevraagd of ik in het verslag wilde vermelden dat hij deze overwinningen heeft opgedragen aan Ton!! Bij deze Chris!!

 

Komende vrijdag de laatste thuiswedstrijd. En voor allen bekend, de laatste keer in onze vertrouwde gymzaal en mooie, gezellige, belangrijke Dokodrome….. Afgelopen vrijdag stonden wij stiekem al stil bij de een-na-laatste keer, maar vrijdag dan echt de laatste keer….

 

Sandra

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info