dokonieuws 14.04.2024

Van de voorzitter

De competitie zit erop. De laatste wedstrijden zijn afgelopen vrijdag afgewerkt. Met een mooi resultaat, daar leest u meer over in het stukje van Sandra.

De komende weken tot eind mei zetten we de trainingen nog voort in Schagen, voor de jeugd en de senioren.

De ervaring leert dat de animo wat afneemt aan het eind van het seizoen. Het is wel zo leuk  dat we de trainingen van Ron blijven bezoeken.

Bovendien bieden de trainingen een mooie kans om eens tegen anderen te spelen.

 

Nico

 

 

 

WEDSTRIJDNIEUWS

===========

Zat. 20-04  10.00 uur   Noordkop/DOKO 1  –  Alkmaar 5         Pim, Eljay, Jamel

 

UITSLAGEN

==========

Afgelopen vrijdag speelden de senioren de laatste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie. DOKO 1 ging naar StedeBroec met het doel om minimaal vier punten te behalen. Hiermee zou handhaving in de eerste klasse namelijk een feit zijn. Ron opende de wedstrijd en won in drieën van Coen, Ingmar mocht tegen de sterkste speler Frits en verloor in vieren maar Michael zorgde weer voor een voorsprong door in vieren van Nico te winnen. De dubbel van Ron en Ingmar werd gewonnen zodat het 1-3 kwam te staan. Aan Ron de eer om het vierde punt binnen te halen en dat lukte!! In vieren won hij van Frits en was handhaving dus gelukt!! Heel knap!! Hierna verloor Michael nipt in vijven van Coen, Ingmar won van Nico, Michael verloor van Frits en Ron won in vijven van Nico. Inmiddels al tegen twaalven, de overige vijf teams waren al klaar, maar Ingmar moest zijn laatste partij nog spelen. Het werd een hele spannende vijfsetter met een volle kantine die voor Coen was omdat bij winst degradatie werd voorkomen. Gelukkig wist Ingmar dat niet en hield hij zijn zenuwen in bedwang en won met 11-8, 8-11, 11-9, 8-11 en 9-11. Hiermee werd het uiteindelijk een 7-3 overwinning voor DOKO en degradeert StedeBroec.

Bij DOKO 2 was het ook spannend in de poule. De nummers 1 en 2 moesten tegen elkaar en Limmen had aan 3 punten genoeg om kampioen te worden. Nu kwam concurrent Olympia met maar 2 spelers opdagen dus deze drie punten kregen zij kado en hiermee dus kampioen. Het werd uiteindelijk 3-7 want Olympia wist de overige partijen te winnen. DOKO 2 speelde zelf tegen Disnierats dat onderaan staat maar helaas was Tim verhinderd en moesten Jacco en Hans de klus met zijn tweeën klaren. En dat ging niet onverdienstelijk. Hans had dinsdag goed getraind en dit werd beloond met drie overwinningen! En samen met Jacco won hij ook de dubbel. Jacco moest alleen tegen Rob zijn meerdere erkennen. Met 11-7, 2-11, 11-4 en 13-11 ging het punt naar Disnierats. Van Rene en Peter werd wel gewonnen en zo werd het toch nog een 6-4 overwinning. Met 43 punten is hiermee uiteindelijk de vierde plaats behaald.

DOKO 3 werd vorige week al kampioen (helaas werd het verslag door onvoorziene omstandigheden niet gedeeld). Maar toen tegen Olympia moesten er vier punten behaald worden en dat werd met een 9-1 overwinning keurig behaald! Op naar de derde klasse dus! Deze week de afsluiter tegen StedeBroec. Met Jan, Frans en Egine in de opstelling begonnen wij de partij. Nico opende tegen Jan en wederom bleken de noppen van Jan het struikelblok. Arjan trok de stand gelijk weer recht door in drieën van Frans te winnen en Sandra won van Egine. De dubbel van Nico en Arjan ging in vijven en met 16-14, 11-13, 11-6, 10-12 en 11-7 ging het punt helaas naar StedeBroec. Nico won daarna van Frans en Sandra verloor in vijven (11-9 in de laatste game) van Jan dus tussenstand 3-3. Toen vonden wij het welletjes en de resterende partijen werden in ons voordeel beslist. Eindstand dus 7-3 en het kampioenschap waargemaakt.

 

Het jeugdteam speelde op zaterdag uit tegen Amsterdam dat bovenin in de ranglijst meedraait. Het zou dus een pittige strijd worden. Eryk, Cheyenne en Thomas begonnen vol goede moed maar al gauw bleek dat de tegenstander een maatje te groot was. Alleen Cheyenne wist een enkel te winnen. Thomas behaalde tegen Kai nog wel een vierde game maar het punt ging naar Amsterdam. Met nog één speelronde te gaan tegen Alkmaar zijn er weer nieuwe kansen om punten binnen te halen en wellicht nog een plaatsje te stijgen in de ranglijst!

 

Sandra

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info