Passion in de Polder 2024

Heeft u het afgelopen weekend de kerk van Schagerbrug of ’t Zand bezocht, dan heeft u een mooie voorstelling van Passion in de Polder 2024 gezien. Eerlijk is eerlijk, de laatste voorstelling op zondagmiddag in ’t Zand was de mooiste. Spelers en koor waren toen (nog) beter op elkaar ingespeeld en dat was duidelijk te zien.

Zondag werd de uitvoering door verbazingwekkend veel bezoekers gezien. Voor aanvang van de voorstelling moest op de buitendeur al het bordje “VOL” worden opgehangen. Ditzelfde had zich ook vrijdagavond in Schagerbrug al voorgedaan. Ook die voorstelling was ‘uitverkocht’. In totaal hebben circa 700 bezoekers de bijzondere uitvoeringen bijgewoond.

Onder regie van Johan Mak was het imposante leven van Jezus in woord en zang in beeld gebracht. Johan had het beslist niet makkelijk gemaakt. Koor/acteurs moesten daarom scherp opletten en zich vaak verplaatsen. Wat ook een complicerende factor voor techniek van geluid en licht was. De laatst fase van Jezus z’n leven, waarbij hij gewond, op z’n knieën op het podium zat en een lied zong, werd zelfs rechtstreeks gestreamd en te zien op 2 grote schermen.

Kortom er is een fantastische prestatie geleverd door het koor van circa 35 personen, waarbij bijna iedereen ook nog één of meerdere rollen in het spel heeft gespeeld. Publiek beloonde dit terecht met een groot applaus. Hoofdpersonen waren: Hans Vos (Jezus), Jaap Keijzer (Judas), Nick Worp (Petrus en Zacheüs) en Melanie Uijleman (Claudia); Muzikale ondersteuning was er door pianist Joost Tuithof en gitarist Robert Smit. Het muzikale gedeelte stond onder leiding van Esther Raatgers. En zoals gezegd, regie, schrijver van het script en de beeldpresentatie was in handen van Johan Mak.

Milan Stoutjesdijk en Jos Visser waren verantwoordelijk voor licht en geluid. En tenslotte, niet onbelangrijk, EHBO: Jolanda Petter en Benjamin Krap.

Passion in de Polder is een samenwerkingsverband van de Protestante gemeente Schagerbrug en de katholieke parochie van ’t Zand. En we mogen trots zijn op deze samenwerking. In een wereld van oorlog en conflicten, laten wij lokaal zien dat in gemeenschapszin er een prachtige uitvoering kan worden opgevoerd. En daarbij rekent de productie van Passion in de Polder u geen toegangskosten. Maar gelukkig heeft de collecte aan het einde van de voorstelling de nodige pecunia opgeleverd, zodat we hopelijk ook in de toekomst nog een uitvoering op kunnen voeren.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info