dokonieuws 18.09.2023

Van de voorzitter

De kop is eraf, de eerste competitiewedstrijden zijn gespeeld. Het 3e team speelde op vrijdag in Limmen. De mannen van het 1e team waren op zaterdag te gast in Enkhuizen bij Olympia. Beide wedstrijden met een goede afloop, want zowel het 1e als het 3e team boekte een 2 – 8 overwinning.

Het 1e team – net gedegradeerd uit de 1e klasse – was dit misschien wel een beetje aan hun stand verplicht, maar je moet het ook wel even doen.

Bij het 3e team was vooral Sandra goed op dreef met drie sterke winstpartijen (goed getraind Sandra!) Nico en Chris wonnen tweemaal en Chris deed dat ook nog eens met een overwinning op de sterkste speler in zijn spijkerbroek. Niet helemaal volgens het DOKO-protocol, maar nood breekt wet zullen we maar zeggen.

Ook leuk om te vermelden dat het combi jeugdteam Noordkop/DOKO zijn eerste wedstrijd heeft gespeeld (uitslag 4 – 6). Onze jeugdleden Cheyenne en Pim stonden deze keer niet opgesteld, maar ze komen zeker binnenkort aan de beurt. We houden u op de hoogte!

Komende week spelen de senioren allemaal thuis in onze eigen DOKO-drome.

Succes alvast!

 

Nico

 

PROGRAMMA SENIOREN

=====================

Vr. 22-09    20.00 uur    DOKO 1  –  Duintreffers 1     Ron, Ingmar, Michael

Vr. 22-09    20.00 uur    DOKO 2  –  Alkmaar 3           Jacco, Martin, Hans, Tim

Vr. 22-09    20.00 uur    DOKO 3  –  Alkmaar 4           Nico, Chris, Ton

 

Vr. 29-09    20.00 uur     DOKO 1  –  DOV 4                 Ron, Ingmar, Michael

Vr. 29-09    20.00 uur     DOKO 2  –  Disnierats 6       Jacco, Martin, Hans, Tim

Vr. 29-09    20.00 uur     DOKO 3  –  StedeBroec 8    Arjan, Nico, Ton

 

PROGRAMMA JEUGD

==================

Za. 23-09   12.00 uur     Alkmaar 4  –  Noordkop/DOKO 1    Pim, Cheyenne, Eryk

 

 

UITSLAGEN

==========

De eerste wedstrijden van de Najaarscompetitie zijn weer gespeeld! DOKO 1 speelde op zaterdagavond uit tegen Olympia 3. Ron opende traditiegetrouw de wedstrijd en won in vieren van Harm Jan. Ingmar moest hierna alles uit de kast halen om van Margret te winnen maar de vijfde game ging met 13-11 naar de tegenstander. Ook Michael had een wat stroeve start en verloor in drieen van Sander. 2-1 achter. Maar toen waren de mannen wakker geschut. De dubbel van Ron en Ingmar werd zonder problemen gewonnen en ook alle overige enkelpartijen daarna werden in het voordeel van DOKO afgerond. Zo kwam er na een kleine schrik aan het begin van de avond toch een hele mooie 8-2 overwinning op het scorebord te staan.

 

DOKO 2 is ingedeeld in een poule van 5 en was deze eerste speelweek vrij.

 

DOKO 3 speelde op vrijdagavond uit tegen Limmen 2. Doordat Chris onverwacht dagdiensten had kon hij de beurt van Ton overnemen en samen met Nico en Sandra naar Limmen afreizen. Daar aangekomen bleek het weer even wennen te zijn want de tas van Chris was niet volledig ingepakt. Dus in spijkerbroek de wedstrijden maar gespeeld. En misschien houdt Chris dit er wel in want het ging zo best wel goed! Met een overwinning op Reinier en Willem (deze was nog spannend en ging in vijven) ging Chris weer tevreden huiswaarts. Nico moest na een hele drukke week ook even zijn draai vinden maar met een overwinning op Robert, samen met Sandra de dubbel en winst op Reinier geen slechte start. Sandra deed er nog een klein schepje bovenop en bleef deze avond ongeslagen. Hierdoor werd het uiteindelijk een mooie 8-2 overwinning.

 

Voor het nieuwe jeugdteam Noordkop/DOKO was het ook spannend want afgelopen zaterdag ging het dan toch echt gebeuren : een ware competitiewedstrijd spelen! Na veel trainen mochten de Noordkoppers Eryk, Eljay en Jamel hun krachten meten met TSTZ uit Haarlem. Doko-ers Pim en Cheyenne mogen komende zaterdag aantreden! Voor Eryk was de tegenstand nog even te groot en hij verloor zijn drie partijen. Eljay en Jamel wonnen er ieder twee en de dubbel van Eryk en Eljay ging helaas nipt verloren. Hierdoor werd het 6-4 voor Haarlem maar dat betekent ook dat de eerste vier punten binnen zijn!!

Pim en Cheyenne, heeeel veel succes zaterdag!! Zet hem op!!

En ook voor de senioren natuurlijk veel succes met de komende wedstrijd!

 

groet Sandra

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info