dokonieuws 19.02.2024

VAN DE VOORZITTER

Na de eerste drie competitiewedstrijden is er nu een vrije week. Alle teams staan momenteel in de middenmoot. Komende vrijdag spelen we de clubkampioenschappen voor de senioren, hopelijk met een goede opkomst. Opgeven kan nog bij Michael of in de app. Als je niet mee wil doen is het misschien wel leuk om te komen kijken.

Nu kan het nog in de DOKO Drome.

 

Nico

 

 

VAN DE WEDSTRIJDSECRETARIS

PROGRAMMA

===========

Vr. 23-02   20.00 uur    Clubkampioenschap Senioren

 

UITSLAGEN

=========

DOKO 1 speelde vrijdagavond thuis tegen Esopus 1 uit Wognum, een bekende tegenstander voor Ron, Ingmar en Michael. Laatstgenoemde was gelukkig weer voldoende hersteld van de rugblessure en kon de strijd weer aangaan. Na een mooie overwinning van Ron op Arno kon Ingmar net niet winnen van Peter en Michael zat er met 12-10, 9-11, 10-12 en 9-11 dichtbij maar het punt ging helaas naar Theo. De dubbel ging in drieën verloren en Ingmar wist hierna niet te winnen van Arno. Inmiddels een 1-4 achterstand. Ron verkleinde deze achterstand door vrij gemakkelijk van Theo te winnen. Hierna een goede wedstrijd van Michael maar het punt ging helaas wel naar Peter. Hierna Ingmar tegen Theo, de spannendste pot van de avond. Met 14-16, 11-9, 7-11, 11-7 en 10-12 trok Theo helaas aan het langste eind. Door verlies van Michael werd het 2-7 maar gelukkig wist Ron het laatste punt nog binnenhalen waardoor het uiteindelijk 3-7 werd.

DOKO 2 speelde ook thuis en wel tegen Olympia 5, en ook hier een bekende tegenstander. Jacco opende de wedstrijd en maakte er gelijk een spannende pot van. Met 11-7 in de vijfde game won hij van Jan. Hans kon het hierna niet bolwerken tegen de sterkste speler Jasper maar door winst van Tim werd de voorsprong weer in handen genomen. Door winst van de dubbel werd deze voorsprong vergroot en Hans en Jacco deden er nog een schepje bovenop door te winnen van resp. Jan en Ruud. Inmiddels een mooie 5-1 voorsprong. Hierna ging er een punt naar Olympia want Jasper was ook voor Tim te sterk. Na een spannende vijfsetter wist Hans te winnen van Ruud en Jacco hierna van Jan, tussenstand 7-2. Het laatste punt ging vervolgens naar Olympia want ook Jacco wist niet van Jasper te winnen. Al met al een mooie 7-3 overwinning.

DOKO 3 speelde thuis tegen Olympia 6 en ook voor Arjan, Nico en Sandra bekende gezichten aan de andere kant van de tafel. Ruud, Ton en Lieuwe stonden opgesteld maar Annette was ook meegereisd en mocht samen met Ruud de dubbel spelen. Ik kan vrij kort over deze wedstrijd zijn want het krachtsverschil was wat groot. Alleen Nico en Sandra lieten de teugels wat vieren en gaven één game aan de tegenstander, maar de andere acht wedstrijden werden allemaal in drie games beslist. Zo was de wedstrijd lekker op tijd klaar, werd de 10-0 overwinning ingevoerd in de app en dronken we er een lekker rood wijntje op.

 

Komend weekeind een vrije speelweek maar dat betekent niet dat we stil zitten : vrijdag 23 februari staat namelijk het clubkampioenschap op het programma. Heb je je nog niet aangemeld, doe dat dan nog even bij Michael!

 

Sandra

 

DOKOLOTTO

Beste allemaal,

 

Ik liep wat achter met de trekkingen maar afgelopen vrijdag  is dit weer rechtgetrokken. Ik mocht Tim Bakker zijn kinderen (Timo en Amiy)

even lenen om de trekkingen te  verrichten waarvoor dank.  De uitslagen zijn als volgt

 

Trekking 19-01-2024

1e prijs   nummer  52 Arie Tiel

2e prijs   nummer  57  Carla Vermeulen

 

Trekking  26-01-2024

1e prijs   nummer   61  Nora Muller

2e prijs   nummer   19  Vic Munster

 

Trekking  02-02-2024

1e prijs   nummer  11  Theo Volkers

2e prijs   nummer    2  Jesse Schilder

 

Trekking  09-02-2024

1e prijs   nummer  48  Ron Jimmink

2e prijs   nummer  65  Jan Klomp

 

 

Trekking  16-02-2024

1e prijs   nummer  77  Fam. Schouten

2e prijs   nummer  24  Peter Johannes

 

Trekking  23-02-2024

1e prijs   nummer  28  Tineke Schilder

2e prijs   nummer  78  Jeroen Muller

 

Ton Muller

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info