Ed van der Pol geeft Geel Zwart weer een zet omhoog

In de kantine van Geel Zwart was afgelopen maandag 8 december een scholing voor alle trainers en begeleiders van de club. Tijdens deze druk bezochte bijeenkomst werd er afgetrapt door Hans Visser. Hij gaf aan waarom Geel Zwart tijdens de trainingen zoveel mogelijk de elf gouden regels van AZ probeert te hanteren. Hij lag hierbij uit hoe je een goede training kunt opbouwen en wat daar allemaal bij komt kijken. Tevens benadrukte hij dat de trainers en coaches in goed overleg moesten blijven zodat de trainers, uit de analyse  van een wedstrijd door de coach, een juiste training kunnen maken. De uitleg en tips werden zeer gewaardeerd.

Het tweede gedeelte werd verzorgd door Geel Zwart hoofdtrainer Ed van der Pol. Daarin werd uitgelegd wat er tijdens het coachen van een wedstrijd allemaal bij komt kijken en wat daarbij van belang is. Op de grond geknield hanteerde hij hierbij prullenbakjes als doelpalen, bekertjes als spelers en een kaarsenpot als bal (zie foto). Dit om praktijk voorbeelden van opstellingen en tactieken die hij had gezien en gehanteerd, van F pupillen tot senioren selectie, te verduidelijken. De door het bestuur en begeleiders zeer gewaardeerde Van der Pol ging hierbij helemaal los en wist het publiek te boeien met zijn anekdotes en tips. Vooral het verhaal en de uitleg hoe hij tot  de winnende tactiek van het eerste elftal tegen SRC was gekomen en daarmee de eerste periode won, vond gretig aftrek.

Na afloop sprak men dan ook vol lof over de succesvolle hoofdtrainer die zich absoluut niet te groot vindt om trainers en begeleiders van jeugd- en lagere elftallen te helpen om problemen op te lossen of tips te geven. Alle aanwezigen vonden de avond dan ook van toegevoegde waarde. De echte Geel Zwart sfeer waarbij iedereen er van doordrongen is dat men het met zijn allen samen moet doen, werd dan ook weer versterkt.

Scholing voor trainers Geel Zwart

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info