Timmerdorp thema ‘het wilde westen’

Howdy How boys and girls! Het timmerdorp Timmerdorp t Zand start maandag 15 juli a.s.. Op het ijsbaanterrein ‘Land van Buur’ zullen bijna 200 kinderen in de basisschool leeftijd hun eigen hut bouwen. Het thema ‘het wilde westen’ zal voor vele een inspiratie zijn om een mooi bouwwerk neer te zetten. Saamhorigheid is groot in het dorp want vele vrijwilligers maken ook dit evenement mogelijk.

We gaan terug naar het jaar 1880, het jaar waarin cowboys, indianen, goudzoekers en schurken allen tezamen komen in ’t Zand City.  Dit kleine dorpje werd al snel uitgebouwd tot de beruchtste stad van het wilde westen. In een paar dagen tijd werd er heel veel gebouwd zoals banken, barretjes, casino’s, gevangenissen en natuurlijk een politiebureau waar de plaatselijke sheriff de boel onder controle moest houden! Dit dorp zal maandag 15 juli verrijzen uit het niets, na het startschot van ondernemer van het jaar 2018: Frank van ‘Fietsen van Graas’ om 12:30 uur. De maandagavond kunnen de cowboys en indianen feesten in de WBO die is omgedoopt tot ‘dorpssaloon’.

Nieuw dit jaar is ‘de uitdaging’ voor de groep 7de & 8ste groepers. Voor deze kinderen zijn er bonuspunten te verdienen door vooraf opgegeven vaardigheden te laten zien in hun hut. De beoordeling hiervan is in handen van ‘Houtbouw ’t Zand’. Doordat deze kinderen al vele jaren bouwen, gaat hun techniek omhoog, en kunnen ze deze uitdaging aan. Op de dinsdags bouwen de kinderen verder, maar zijn er ook 2 voorstellingen met paarden, en er komt natuurlijk een jury langs voor een beoordeling.

Woensdag staat in het teken van de laatste details, en wordt het spannend omdat er nog een jury ronde is. Lekkers wordt verzorgd door verschillende ondernemers, en natuurlijk wordt de buikschuifbaan gebruikt. De prijsuitreiking zal om 13:30 uur zijn. Daarna mogen de ouders nog even blijven om de hutten te slopen!

Kortom: op naar een gezellig kinderfestijn.

Mocht U meer informatie wensen, dat kan telefonisch: Debby Burger 06 1812 8713 – Achtergrondinformatie en dagindeling staan op de website: www.timmerdorptzand.nl (klik op paspoort)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info