Bijenvolk

Eén der nijverste volkeren op deze aardbol is wel het bijenvolk. Dat lieve beestje, dat venijnig kan steken als je hem kwaad maakt, heeft een belangrijke taak.

Het zorgt niet alleen voor overheerlijke honing, maar is eigenlijk nog belangrijker in de bestuiving van onze gewassen. Men noemt het zelfs van levensbelang. Het afnemen van de bijenpopulatie kan voedselschaarste in de hand werken.

De meeste mensen weten dit wel van horen zeggen, maar het leven gaat gewoon door en we hebben alle dagen nog verse groente op  ons bord.

Daar willen de imkers wat aan doen tijdens de landelijke Imkerdagen. En laat er nu een super enthousiaste Imker net buiten ons dorp wonen…

 

Het zijn Jaap en Grietje Eriks die samen met de Bijenvereniging Duin en Kogge 2 Open dagen organiseren op Nollenweg 4.  Zaterdag 13 en zondag 14 juli van 10.00 -16.00 uur kan men daar terecht om alles aan de weet te komen over bijen en hun gedragingen en hoe het Imker-vak in elkaar steekt.

Een leerzaam uitstapje voor het hele gezin, want ook voor de jeugd is het belangrijk kennis te maken met het o zo belangrijke bijenvolk.

Zo zijn er een infostand en een observatiekast. Kan men was, raten en kaarsen maken en uiteraard honing proeven.

Kom dus dit weekend gezellig naar de Nollenweg, waarvan bekend is dat alle bewoners vierkant achter het initiatief van hun buren staan en helpen waar ze kunnen.

GS

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info