de Pen is Bij…Eef Visser

In deze rubriek leveren wij de pen af bij een Zandtemer. De Pen is deze keer bij…  

“Evert Simon Visser, beter bekend als Eef Visser, of beter bekend als BAKKER VISSER.”

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

71 Jaar.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

ALLES ! De mensen zijn lekker nuchter, het is er nog rustig, hier let men nog op elkaar. Dat zijn een paar zaken waar ik van kan genieten.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Mijn eigen tuin aan de Oude Rijksweg 121. Vakanties zijn leuk, maar ik kom altijd weer graag thuis.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Alle gein en ongein die we hebben uitgehaald met de kermissen in alle jaren. Katknuppelen, een paar biertjes met je vrienden en familie in de “Jonge prins” en vroeger de “Kennedybar”, “Boelevaar’ of bij “Strooper”

 

Waar kan je o.a. van genieten?

In de avonden een rondje door dorp lopen. Een praatje maken met mensen onderweg. Zo blijf je in contact, en lekker fit !

 

Wat mist ’t Zand?

Ik heb nooit leren zwemmen, maar als ik mijn kleinkinderen mag geloven missen we toch echt een zwembad. Misschien ga ik dan ook nog eens kijken of ik een stukje kan leren dobberen…….

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

LIEVER NIET ! Ik heb als bakker vroeger genoeg nachten overgeslagen met taarten en gebak maken voor bijvoorbeeld de kerst, sinterklaas, etc.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Denk ik aan MIJN dorpje, ik zie de vlotbrug meteen in gedachten langskomen…..

 

Mijn antwoord op de vraag van René van Saaze

“Eef, jarenlang was jij onze bakker en bracht het brood aan huis. Nu ben ik benieuwd wat jouw mooiste anekdote is uit deze tijd! Volgens mij heb jij heel veel gezien, gehoord en meegemaakt.”

Ooit heeft 1 PK mijn 50 PK uit de brand geholpen. Het was nog een ECHTE winter met dikke lagen sneeuw. Ik ging brood bezorgen bij Cor Paarlberg op de Schinkeldijk, en kwam vast te zitten. Ik met mijn mand door de sneeuw naar Cor. Hij had brood, maar ik zat vast. Cor had nog geen auto of trekker, maar had wel een idee. Hij kwam met Dorien op de proppen. Dit bleek een 1PK trekpaard te zijn. Ik zei “Dat lukt nooit Cor” Maar Cor was overtuigd van Dorien. Ik later ook, want Dorien bleek zoveel kracht te hebben dat ik mijn hele bumper kwijt was met een ruk. In tweede instantie lukte het, en kon weer verder………….ZONDER BUMPER………

 

De pen gaat naar Zandtemer… Daysie Kemper

Deze Zandtemer zou ik graag de volgende vraag willen stellen: 

Daysie, je woonde vroeger ook in ’t Zand, bent verhuisd, maar sinds een paar jaar weer terug, bevalt het weer goed?

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info